KIRIKKALE
22°
00:52

İkindi'ye Kalan Süre

Okullarda uyum eğitimi başladı 

Ürkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de okula ilk başlayan çocukların uyum eğitimi başladı. Bu kapsamda anaokulu ve ilkokul birinci sınıflarda uyum eğitimine gelen öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu. 


HERKESE BAŞARI DİLEDİLER 
Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan uyum eğitimi programı kapsamında Kırıkkale'de çocuklar velileriyle okula geldi. Öğrenciler ve velilere uyum eğitimi programı kapsamında bilgi verildi. Mustafa Necati İlkokuluna çocuğunu getiren veliler heyecanlı olduklarını söyledi.  Okulun düzeni ve temizliği konusunda memnun kaldıklarını aktaran Temuçin, "İnşallah yıl boyu her şeyden memnun kalarak öğrencilerin güzel bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni ederim. Bütün çocuklara başarılar dilerim. Güzel bir duygu. Biz de çok heyecanlıyız." dedi.


9 EYLÜL'DE SONA ERECEK
Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl gerçekleştirilecek okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerine yeni uyum eğitimi programı uygulanacak. 5 Eylül'de okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıflara başlayacak öğrenciler için uygulanacak program 9 Eylül'de sona erecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak program ise 12 Eylül'de başlayıp 16 Eylül'e kadar sürecek.


MEB'DEN AİLELERE TAVSİYELER
Öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı, dijital ortamda da (https://tegmmateryal.eba.gov.tr/, https://www.eba.gov.tr/ ve https://matematik.eba.gov.tr/ internet adreslerinde) aileler için okula uyum sürecinin detaylarının paylaşıldığı "okula uyum rehberleri" hazırladı. Rehberlerde ailelere yönelik tavsiye ve bilgilendirmelerden bazıları şöyle: Okul öncesi eğitimi, çocukların hareket, bilişsel, sosyal ve duygusal, dil ve öz bakım alanlarında desteklenerek var olan potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve en üst düzeyde geliştirmelerini amaçlayan, programlı ve sistemli bir eğitim sürecidir. Bu süreçten çocuğunuzu mahrum bırakmayın.


HOŞ BİR YER OLDUĞU VURGULANMALIDIR
-Okuldan söz ederken "Okulun çocuklar için düzenlenmiş özel bir yer olduğu, orada çocukların hoşuna gidecek etkinliklerin yapıldığı, oyunlar oynandığı, okulun yeni arkadaşlar edinilecek hoş bir yer olduğu" vurgulanmalıdır. Çocuğun herhangi bir uyum problemi yaşaması durumunda çocuk sınıfındaki diğer çocuklarla karşılaştırmamalı, çocuğun benliğine zarar verecek ifadelerden (Örneğin "Ağlarsan sana kötü çocuk derler, seni okula almazlar." "Seni bebeklerin gittiği sınıfa alırlar.") uzak durulmalıdır.


ÇOCUKLARDA KAYGI DÜZEYİ ARTABİLİR
Çocuklar deneyerek öğrenir, yaşıtlarıyla uyum sağlamayı öğrenir, hata yaparak sonuca ulaşmayı öğrenir, sorgulama yaparak problem çözer ve bireysel öğrenme yöntemlerini tanır. "Okulda sıkıldın mı, korktun mu?" gibi olumsuz ifadeler kullanarak sorular sormayın. Sabırlı olun. Çocuğunuzla okula birlikte gelip gidin. Çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin. Kaygılarınızı çocuğunuza hissettirmeyin. İyi davranışlarını övün, onu takdir edin. Önemli ve değerli olduğunu hissettirin, ona sevginizi ifade edin. Okulda vedalaşma sürecini çok uzun veya çok kısa tutmayın. Çocuğu öğretmen ve okul ile korkutmayın. Çocukların zamanında okula getirilip zamanında alınması önemlidir. Diğer çocuklardan farklı zamanlarda okula getirilip, farklı zamanlarda alınan çocuklarda kaygı düzeyi artabilir. Çocuğun okul öncesi eğitim kurumuna başladığı ilk günlerde uyum güçlükleri yaşaması beklendik bir durumdur. Bazı çocuklar okula ilk başladıkları dönemde uyum sorunu yaşarken, bazıları önce iyi başlayıp belirli bir süre sonra tepki verebilirler, bazıları ise okula çok kolay uyum sağlarlar. Tüm bunlar doğaldır.”

Haber: Burak Çalışkan 

 

İlginizi Çekebilir

Mobil trafik eğitim tırı Kırıkkale’de

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de okullar yeni döneme hazırlanıyor 

İlginizi Çekebilir

Miniklerin karne heyecanı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

80652

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171