KIRIKKALE
14°
03:17

Öğleye kalan Süre

Otomobil alım satımında dolandırıcılık tarihe karışacak!

Otomobil alım satımında dolandırıcılık tarihe karışacak!


16 ÇEYREKTİR TÜRKİYE KESİNTİSİZ BÜYÜYOR

Bu uygulamayla, otomobil alışverişlerinde daha güvenilir bir ortam sağlanması hedefleniyor. MÜSİAD’ın düzenlediği "Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı"nda konuşan Gürcan, salgınla birlikte dünyada ciddi bir küresel durgunluk yaşandığını anımsattı. Gürcan, "Türkiye de maalesef bu durumdan etkilendi. Ancak tüm zorluklara rağmen ekonomimiz, üretim yapmaya, istihdam oluşturmaya ve ihracatı artırmaya devam etti. Son 16 çeyrektir Türkiye kesintisiz büyüyor. 2023 yılında %5,1'lik bir büyüme gerçekleştirdik." dedi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ REKOR KIRDI

Gürcan, otomotiv ana sanayi ihracatının 2023 yılında 19,4 milyar dolara ulaştığını, yan sanayi dahil toplam ihracatın ise 35 milyar doları aştığını vurguladı. "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde %5,3'lük büyüme ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu da tarihi bir rekordur." diye ekledi.

OCAKTA ZORUNLU OLACAK

Gürcan, ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama zorunluluğu getirdiklerini belirtti. "İlan platformlarına girilen ilanların, TC kimlik numarası onaylanmış kişiler ve yetki belgesi olan firmalar tarafından verilmesini sağladık. Konut ilanlarında bu uygulama geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi. Yıl başında tamamen yürürlüğe girecek. Konut ilanı verecek kişiler, e-Devlet üzerinden konutlarını seçerek yetkilendirdikleri emlakçılara ilan verecekler. Aynı sistemi otomobilde de başlatıyoruz. e-Devlet üzerinden araç sahiplerinin ilan verebilmesi üzerine çalışmamız devam ediyor ve yakında yürürlüğe girecek." dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Atatürk Ortaokulu’nun son durumu belli oldu!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi’nden su fiyatlarına zam! Suya yüzde 60 zam

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale suç oranı düşük illerde kaçıncı?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

31962

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171