KIRIKKALE
21°
03:24

İkindi'ye Kalan Süre

Öztürk, "Vatanımıza her alanda sahip çıkıyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulu’nda, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında MHP Grubu adına bir konuşma yaparak, MHP’nin önceliklerini dile getirdi. Öztür


"KANUN TEKLİFİNE KARŞI ÇIKANLAR SAHTE HESAP SAVUNUCULARI"
MHP’li Öztürk Genel Kurul’daki konuşmasında, kanun teklifine karşı çıkanların sosyal medyada sahte hesap savunucularının olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü, “MHP’nin ısrarla takip ettiği ve tepki gösterdiği hassas konuların başında, sosyal medyada kişisel itibar suikastı, devletin güç ve değer kaybı, toplumun panik havasına sürüklenmesi, yalan haberlerin serbestçe dolaşıma sokulması, sahte hesaplar arkasına saklanıp, düşmanlığın, şeytanlığın, terörist eylemlerin rahatça sürdürülmesidir. Bu nedenle kanun teklifini çok önemli buluyor ve ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

"MHP’İN ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ DİLE GETİRDİ"
Milletvekili Öztürk TBMM’deki konuşmasında, MHP’nin dezenformasyon konusunda yapılmasının yerinde olacağı bazı görüşlerini de dile getirerek, “Elbette yalan haberle, dezenformasyonla mücadele, sadece kamunun alacağı tedbirlerle başarıya ulaşılacak bir konu değildir. Bu anlamda, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve ilgili meslek odalarının da sürece katkı sunmaları önem arz etmektedir. Diğer taraftan büyük sosyal medya platformları; bir içeriği neye göre kaldırıp kaldırmadığına ilişkin politikalarını şeffaflıkla paylaşmalı ve bunun ne derece uygulandığının denetlenebilmesi için kendi içlerinde hesap verebilirlik mekanizmaları kurmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

"KANUN TEKLİFİMİZ DİKKATE ALINMALI"
Her ilde sosyal medya şirket komisyonlarının kurulması gerektiğini belirten Öztürk, “Etkili olması ve platformların hesap verebilirliğini artırmak için şikâyet mekanizmalarının ve işleyişinin bağımsız bir şekilde gözden geçirilmesini, yasal mevzuatla düzenlemek de, daha bağlayıcı olabilecektir. Bu alanda; ilk imza sahibi olduğumuz ‘her ilde sosyal medya şikâyet komisyonları’ kurulması yönündeki kanun teklifimizin yasalaşması mevcut sorunların çözümüne katkı sunabilecektir.” dedi.

"MHP OLARAK, VATANIMIZA HER ALANDA SAHİP ÇIKIYORUZ"
Üzerinde yaşanan Anadolu coğrafyasının, tarih boyunca sükûnet bulamadığının belirten Milletvekili Öztürk, “Emperyalizmin gözü hep bu coğrafyada olmuş, sınırlarımızın çevresindeki enerji kaynakları, ticaret yolları hep ilgi alanlarında olmuştur. Bu nedenledir ki, bölgesinde güçlü bir Türkiye, emperyalist güçlerin işine gelmeyecek, her alanda dışa bağımlı, kontrol edilebilir bir Türkiye işlerine gelecektir. Bu doğrultuda her yolu denedikleri, her fırsatı kullandıklarını yakın tarihimizde yaşadık ve gördük. Gezi Parkı ile başlayan kaos oluşturma süreci, 15 Temmuz FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi denemesi, sözde müttefikimiz olan ülke başkanının ülkemizdeki seçimlerle ilgili beyanları, fonlanan medya vb gelişmeler hafızamızda tazeliğini koruyan ilk örneklerdir. Bugün de özellikle sosyal medya üzerinden söz konusu amaca yönelik çalışmaların, algı yöneticiliğinin yapıldığı açık ve nettir. Fakat, ne yaparlarsa yapsınlar, saygıdeğer Genel Başkanımızın ifade buyurdukları gibi; “Sosyal medya aracılığıyla provokasyon üstüne provokasyona meyledenler Türkiye’nin önüne taş koymaya muktedir olamayacaklardır.” Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, coğrafyayı vatan kılan aziz ecdadımızın emaneti olan vatanımıza, sosyal medya da dâhil her alanda sahip çıkacağız, milletimize gerçekleri yine her alanda anlatacağız.’ dedi. Öztürk’ün bu konuşması ise Meclis’te alkışlandı. 

"ŞİARIMIZ MİLLİ İRADE"
Milletvekili Halil Öztürk, “İktidar olmayı, milletin iradesinde değil de yabancı ülkelerin başkanlarının ağzında arayanlara inat, her zaman milli irade diyeceğiz. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin sokakta kurduğu Cumhur İttifakı’nın gücüyle, hamdolsun gönül coğrafyamızda, mavi vatanda, Türkiye’ye rağmen plan yapılamayacağını tüm dünyaya ilan ettik. Biz siyasetimizi tarihi gerçekler üzerinden ve tarihimizin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla yapıyoruz. Bu anlayışla 2023’e yürüyoruz; 2053 ve 2071 hedeflerine hazırlık yapıyoruz. Bizim için aslolan, Türkiye Cumhuriyeti’nin hem bölgesinde hem dünyada güçlü olması, ay yıldızlı al bayrağımızın ilelebet dalgalanmasıdır.” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne destek

İlginizi Çekebilir

O köprünün adı değişti

İlginizi Çekebilir

Mağdur çocuklar hayata Çocuk İzlem Merkezinde hazırlanıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

24674

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171