KIRIKKALE
25°
06:44

Öğleye kalan Süre

Prof.Dr Ersoy; “İç Anadolu Bölgesi deprem açısından riskli”

Kayseri’de meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremin ardından 1.2.ve 3. derecelik fay hattına sahip Kırıkkale’de, Gazetekale olarak yaptığımız haberi tekrar gündeme geldi.


KIRIKKALE RİSK ALTINDA
Jeoloji Mühendisi Satılmış Aksun, geçtiğimiz günlerde Gazetekale’ye verdiği özel röportajda olası bir depreme karşı  Kırıkkale’yi uyarmıştı. Aksun verdiği röportajda  olası bir depremde Kırıkkale’nin risk altında oluğunu belirtmiş ve  “Tren hattının alt tarafı olarak nitelendirdiğimiz boydan boya o bölgede zemin sıvılaşması var. Allah göstermesin meydana gelecek şiddetli bir depremde bu bölge ciddi zararlar görür. Kırıkkale merkezi, zemin açısından çok sağlam bir zemin yapısına sahip değil. Bilim insanlarının araştırmalarına göre büyük depremler her 100 yıla bir tekerrür etmiş.” ifadelerini kullanmıştı. 

 “7’YE VARAN DEPREMLER OLUŞABİLİR”
Aksun’un açıklamalarının ardından Kayseri’de  meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem “İç Anadolu Bölgesi risk altında mı?” sorusunu akıllara getirdi.  Kayseri’de meydana gelen depremin ardından Aksun’u doğrular nitelikte açıklama yapan  Prof.Dr. Şükrü Ersoy; ““İç Anadolu’nun da depremler açısından riskli olduğunu bu depremle görüyoruz. Daha önce Niğde’de, Konya’da, benzer örneklerde bunu görmüştük. Ama bu depremin olduğu fay zonu daha büyük depremler de oluşturabilir. Bu 5’le sınırlı bir yer değil; 6’nın üzerine çıkan, hatta 7’ye varan depremler de oluşturabilir. Bu anlamda gözlenmesi, izlenmesi gereken yerlerden bir tanesidir” dedi.

İlginizi Çekebilir

Köylülerden duygulandıran yardım 

İlginizi Çekebilir

Kampanyada toplanan konteynerler Pazarcık’a ulaştı

İlginizi Çekebilir

Depremzede Yağır: “Doğduğumuz topraklara geri döneceğiz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48963

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171