KUMAŞLARLA UYKU TULUMU ÜRETTİK
İlçe Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve gönüllü kursiyerleri, depremin ardından başladıkları çalışmaları ara vermeden sürdürüyor. Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sebahat Gültekin, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından bir planlama yaparak üretime başladıklarını söyledi. Bu kapsamda ilk olarak polar battaniye, eşofman takımı ve şal üreterek bölgeye gönderdiklerini belirten Gültekin, şöyle konuştu: "Ardından bakanlıktan gelen kumaşlarla uyku tulumu ürettik. Daha sonra da gönüllülerden karşıladığımız malzemelerle üretimlerimize devam ettik.”
ÜRETİM MERKEZİ OLARAK KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Şu anda deprem bölgelerinden ilimize gelen ve KYK yurtlarında kalan depremzede çocuklar için eşofman takımı ve pijama üretiyoruz. Yine kadınlarımız için etek ve çeşitli giysi üretimine devam ediyoruz. Halk Eğitim Merkezlerimizi depremzedelerin ihtiyaçlarını giderecek şekilde üretim merkezi olarak kullanmaya devam edeceğiz. Öğretmen ve gönüllü kursiyerlerimizin emeklerine teşekkür ediyoruz." El sanatları öğretmeni Büşra Tosun da battaniye, yorgan ve birçok giysi ürettiklerini dile getirdi.
DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK ÜRETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Depremzedelere faydalı olabilmek amacıyla çalıştıklarını anlatan Tosun, "İnşallah üşümeden rahat bir şekilde ürünleri kullanırlar. Gönüllü 24 kursiyerle dönüşümlü olarak üretimleri gerçekleştirdik. Depremzedelerin ihtiyaçları dahilinde her zaman üretime hazırız." dedi. Kursiyerlerden Naime İnan ise depremzedeler için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydetti.
Kaynak: AA
Nene hatun ruhlu anneler depremzedeler için kolları sıvadı
Jandarma köy köy gezerek depremzedeleri tıraş ediyor
Depremzedelerin yaralarını, örgüyle saracaklar
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171