KIRIKKALE
16°

Mirasçılara iyi haber artık o borcu ödemeyecekler

Ticaret Bakanlığı, gümrük vergileri ve para cezalarının takip ve tahsilat süreçlerine yönelik yeni düzenlemeler getirdi.


MİRASÇILARA YENİ DÜZENLEME

Bakanlık tarafından hazırlanan "Gümrük Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, gümrük vergileri, yükümlünün vefatı durumunda mirası reddetmeyen mirasçılardan tahsil edilebilecek. Ancak, "cezaların şahsiliği" ilkesi uyarınca, yükümlüye ait idari para cezaları mirasçılara devredilmeyecek.

İTİRAZ VE YETKİ DEĞİŞİKLİKLERİ

Kabahatler Kanunu’na dayalı olarak mahkemelerce verilen idari para cezalarına itiraz hakkı tanınacak. Tecil ve taksitlendirme yetkisi ise gümrük müdürlükleri ile gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerine bırakıldı.

DİĞER DÜZENLEMELER

Öte yandan, Ticaret, Tarım ve Orman ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarınca hazırlanan iki tebliğ de Resmi Gazete’de yayımlandı. Kooperatiflerin Genel Kurul Toplantıları: Kooperatif ve üst kuruluşlarının olağan genel kurul toplantılarının birleştirilerek yapılmasına yönelik değişiklikler getirildi. Bağdaşmayan Görevler: Kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve denetçileri ile bunların eş ve hısımlarına ilişkin görev uyumsuzluklarına dair düzenlemeler güncellendi.

İlginizi Çekebilir

Kamuda çift maaş ödemesi sona erecek!

İlginizi Çekebilir

Aracını park etmek isterken diğer araçların üzerine uçtu 

İlginizi Çekebilir

2025-2027 tarımsal destekler açıklandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

82688

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171