ATIK OLUŞUMUZ AZALTILACAK
Yahşihan Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında, geri kazanılabilir atıkların kaynağında ayrıştırılması için şehir merkezine ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ kurmaya başladı. ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde konumlandırılan merkezlerde küçük elektronik eşyalar, kağıt, karton, kitap, gazete, plastik atıklar, metal atıklar ve bitkisel atık yağlar amacına uygun şekilde toplanacak. Mobil Atık Getirme Merkezleri ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, bu atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması amaçlanıyor. Yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçe merkezine belirlenen 3 ayrı noktaya konulan Mobil Atık Getirme Merkezlerinin artması için de çalışmalar yapılıyor.
“2023 YILINDA SIFIR ATIK”
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm atıklarının ekonomiye yeniden kazandırılması çalışmaları kapsamında ilçemizde 3 noktaya 'Mobil Atık Getirme Merkezi' ve 72 noktaya da geri dönüşüm sepetleri yerleştirdik. Mobil Atık Getirme Merkezlerine kağıt, karton, metal cam ve plastik atıkların yanı sıra atık piller de atılarak geri dönüşüme destek verilecek. İlçemizde 2023 yılında sıfır atık kapsamında çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Haber: Burak Çalışkan
Öğrencilerin soru bankasın Yahşihan Belediyesi’nden
Yahşihan Belediyesi’nin ihaleye çıkardığı 26 arsanın ihalesi yapıldı
Yahşihanlılar sağlık için pedal çevirecek
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171