KIRIKKALE
25°

Road Race UCI 2.2 bisiklet yarışları, Kırıkkale’yi dünyaya tanıttı

Kırıkkale’de düzenlenen Road Race UCI 2.2 bisiklet yarışları sona erdi. Uluslararası dev organizasyon, Kırıkkale’nin dünya çapında tanınmasına olanak sağladı.


10 ÜLKEDEN YÜZLERCE SPORCU KATILDI
Kırıkkale, 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kırıkkale Valiliği himayelerinde Uluslararası Road Race UCI 2.2 bisiklet yarışlarına ev sahipliği yaptı. Cumartesi günü sabah 09.00’da başlayan ve Pazar akşamı sona eren uluslararası dev organizasyona, 10 ülkeden yüzlerce sporcu katıldı. Sporcular, şehrin ekonomisine sundukları katkısının yanı sıra Kırıkkale’nin tanıtımı konusunda da önemli rol oynadı. 

KIRIKKALE, DÜNYAYA TANITILDI
Dünyanın dört bir yanından gelen sporcular, burada geçirdikleri süre boyunca çeşitli aktivitelere katıldı. Gittikleri yerlerde fotoğraf ve video çekmeyi de ihmal etmeyen yabancı sporcular, çektikleri bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Yüzbinlerce görüntülenen video ve fotoğraflar ise Kırıkkale’nin doğal ve kültürel güzelliklerinin dünyanın dört bir yanından görülmesini sağladı. Yabancı sporcular, antrenörler ve hakemlerin Kırıkkale’ye katısı bununla da sınırlı kalmadı. Burada alışveriş yapan misafirler, şehrin ekonomisine de ciddi oranda katkı sağladı. 

KAMU KURUMLARI GÖREVİNİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRDİ
Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu başta olmak üzere, Kırıkkale’de bulunan kamu kurumları, sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetleri de organizasyon süreci boyunca sahada bulundu. Sahada bulunan ekipler, güvenli ve huzurlu bir ortamda organizasyonun yapılmasına katkı sağladı.

BAŞ MİMAR AKYÖN
Uluslararası Road Race UCI 2.2 bisiklet yarışlarının baş mimarlarından biri de Kırıkkale’nin yakından tanıdığı Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön oldu. 2022 yılında düzenlenen Pedallar Anadolu’nun Kalbinde organizasyonunda da büyük rol üstlenen Akyön, bu organizasyonun da baş mimarlarından biri oldu.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Keskin’e devlet hastanesi müjdesi

İlginizi Çekebilir

Şehit Erdal Karagöz, dualarla anıldı

İlginizi Çekebilir

11 bin dolu makaron ele geçirildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

51344

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171