KIRIKKALE
26°
01:59

İmsak'a Kalan Süre

Sabırlı olun, sahada çok iyi takım izlettireceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig'de 2022-2023 sezonu grup kuraları çekildi. Kuralar sonucunda Kırıkkale Büyük Anadoluspor’un da grubu belli oldu. Kırmızı-lacivertliler yeni sezonda 2. Grupta mücadele edecek.


BARAN: “ TARAFTAR BAZI ŞEYLERE TAKILMAYIP BİZİ DESTEKLER, BİZİMLE ORTAK HAREKET EDERSE BU GRUPTAN YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKARIZ. 10-15 OYUNCUYA 25-30 MİLYON TL HARCAYIP KULÜBÜ ASLA BORÇLANDIRMAYIZ. BU ŞEHRE BU KÖTÜLÜĞÜ ASLA YAPMADIK YAPMAYIZ”

YENİ SEZON 3-4 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK 
Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında büyük başarı gösteren ve ikinci yarı sezonunda düşüş eğilimi gerçekleştiren Kırıkkale Büyük Anadoluspor, 57 puanla ligi 7’nci sırada tamamladı. Gelecek sezon 53 takımın mücadele edeceği TFF 3. Lig'de, 1 ve 3. Grup'ta 18'er, 2. Grup'ta ise 17 takım yer alacak. Karşılaşmalar 3-4 Eylül tarihlerinde başlayacak ve normal sezon, 29 Nisan 2023'te sona erecek. Kırmızı lacivertliler önümüzdeki sezona yeniden tecrübeli hoca Nihat Baran ile anlaşma sağladı. Baran’ın yardımcı görevlerini ise Kemal Dulda, Mete Metin ve Hamit Tüzün yapacak.

KAMP ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Birinci etap kamp çalışmalarını 28 Temmuz’da tamamlayacak olan Kırıkkalespor, ikinci etap kamp çalışmalarını ise 1-20 Ağustos arasında bitirecek. En az 5 hazırlık maçının yapılması da planlar arasında yer alıyor. Son olarak dış transferde 12 yeni oyuncuyu kadrosuna dahil eden kırmızı-lacivertliler, sözleşmesi sona eren 2 oyuncu ve sözleşmesi devam eden 7 oyuncu ile de yola devam kararı aldı. Hazırlık çalışmalarını Gazetekale’ye değerlendiren teknik direktör Nihat Baran, taraftara seslendi. “Biliyoruz beklentiler bizden çok büyük. Sabırlı olun, inşallah sahada çok iyi bir takım izlettireceğiz” dedi.

KULÜP, TAKIM İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR 
İki-üç aşamalı bir kamp sürecinden geçeceklerini belirten Baran, bu süreçte takımı iyi şekilde sezona hazırlama hedefinde olduklarını söyledi. Baran, “Takip ederek izleyerek, izleterek, kadromuza kattığımız oyuncular var. Bizim şehir olarak bir potansiyelimiz var. Bu sözüme katılan olur, katılmayan olmaz bilemem. Ama şunu bilmelerini isterim ki, kulüp takım için elinden geleni yapıyor. Yani idare edilmesi gerektiği gibi, günün şartlarına uygun olarak yönetiliyor. 10-15 tane oyuncuya 25-30 milyon TL harcayıp, bir yılı ve geleceğe borçla bırakmak gibi bir lüksümüz yok.  Biz asla ve asla bu takıma böyle kötülük yapmadık, yapmayız.”

3. LİGİ İÇİMİZE SİNDİRMEMİZ LAZIM 
“Bulunduğumuz ligi içimizi sindirmemiz lazım. Önce ayaklarımız yere sağlam basmalı. Kırıkkalespor’un ligden düşme gibi bir derdi yok, biz o süreçleri aştık. Evet kulübümüzün bazı eksiklikleri olmasına rağmen, profesyonelce yönetilme şekli var. Hedefimiz şampiyonluk dediğimizde herkes beklenti içerisine giriyor. Şampiyon olabilir miyiz? Evet olabiliriz. Ama bizim gerçekçi hedefimiz ilk 5’te yer almak. Tabi bu sıralamanın içerisinde şampiyonlukta olabilir. Gerçekçi birinci hedefimiz, ayaklarımız yere basacak ikinci hedefimiz ilk 5. Yeni transferlerimizin hepsini izledik ve takip ettik. Hiçbir tanesi kimsenin referansı ile alınmış ya da birilerinin hatırı ile akrabası eşi dostu falan değil.”

TARAFTARIN BEKLEDİĞİ 3-4 OYUNCUYLA GÖRÜŞÜYORUZ 
“Taraftarlarımız bizlerden çok büyük transferler bekliyor. Kulüp başkanımız Veli Uca’da bu konuda çok ciddi destekler veriyor. Bunun müjdesini vermek istiyorum taraftarımızın beklediği bu takımın üstünde 3-4 oyuncularla görüşme halindeyiz. İnşallah kısa süre içerisinde görüşmeleri bitirip taraftarımızın önüne çıkartacağız. Büyük paralar tutan oyuncuları başkan istiyor da hoca istemiyor gibi algı çıkmasın. Biz elimizdeki imkanlarla en güzelini, en büyüklerini başarmak istiyoruz. Takımın hem bugününü hem de geleceğini borçlandırmak istemiyoruz.”

PARA HIRSIM YOK, KIRIKKALESPOR BENİM SEVDAM 
“Sezon bittikten sonra bana başka kulüplerden ciddi teklifler geldi. Şuan yaptığım anlaşmanın 4 katını ve peşin olarak verenler oldu. Benim bu takıma olan sevdamı bu şehirde yaşayan herkes bilir. Bu takım benim olmazsa olmazlarımdan bir tanesidir. Ben bu yaşa gelmişim, bu yaştan sonra bana yetecek para olsun, ailemi geçindirsin yeter. Zaten bu ücreti de hakkıyla kulübümüz bana veriyor. Benim para hırsım yok, Kırıkkalespor benim sevdam. İkincisi de burada oturmuş bir sistem ve düzen kurduk. Bu sevda gerçekten bazı şeylerin önüne geçiyor. Yoksa 4 tane ciddi teklif vardı ve kulüp yöneticilerimizin de bu durumdan haberi vardı. Kulübümüzde kalmamızı isteyince bunu kırmak olmazdı.”

EN RAHAT OYNAYACAĞIMIZ MAÇLAR EN ZORLARIDIR
“Bizim en rahat oynayacağımız maçlar en zor maçlardır. Bizim buradaki en büyük derdimiz taraftarımız. Çok büyük bir beklenti içerisinde. Taraftarımız sabırlı olursa, taraftarımız eski günlerdeki gibi bazı şeylere takılmayıp sadece takımını desteklerse, bizimle birlikte ortak hareket ederse biz bu gruptan yüzümüzün akı ile çıkarız. Bizim ne olacağımızı belirleyecek olan taraftardır. Taraftarın tutumu bu takımın kaderini belirleyici unsurlardan bir tanesi. Taraftar bu takıma kin tutmasın, kişilerle olan meselelerini takıma yansıtmasınlar. Ben kulübümün ve takımının, bu formanın peşindeyim diyen seyircilere ihtiyacımız var.”

GEÇEN YILKİ OYUN MANTIĞI DIŞINA ÇIKMAYACAĞIZ 
“Yeni sezonda oyun mantığımız geçtiğimiz yılki mantığın dışına çıkmayacağız. Öncelikli olarak gol yememeyi düşünen bir takım anlayışımız var. Çünkü bir yediğimiz zaman iki taneyi atmakta zorluk çekebiliyoruz. Tabi ki bütün mücadelemizde ve yenmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak haddimizi bilerek oynayacağız. Sabırlı oynayarak, rakip takımının zaaflarından yararlanarak gol arayışı içerisinde olacağız. Ama her maça göre de farklı sistemler deneyeceğiz.  Rakipten daha çok koşan, daha çok istekli 90 dakika oyundan düşmeyen formanın ağırlığını taşıyabilen oyuncu grubunu tercih edeceğiz.”

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kar altında sessiz maç

İlginizi Çekebilir

Kırıkkalespor’a 1 maç ceza

İlginizi Çekebilir

Play-off yolunda 3 puanı kaçırdık! 1-1

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14180

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171