KIRIKKALE
21°
00:45

Öğleye kalan Süre

Sanayi esnafından ısınmaya ortak çözüm

Kırıkkale Sanayisi esnafı, doğal gaza ve kömüre gelen zamlar sonrası ısınmak için yeni çözümlere başvurdu. Doğal gaz peteklerini kapatan bir grup esnaf, ortak kömür alarak bir arada ısınmayı tercih etti.


ESNAF ORTAK KÖMÜR ALDI
Son zamanlarda doğal gaz ve kömüre gelen zamlar sonrası bazı vatandaşlar ısınabilmek için farklı yollara başvurdu. Kırıkkale eski Sanayi Sitesi esnafları, yakıt fiyatlarında yaşanan artış sonrası çareyi ortaklaşa ısınmakta buldu. Kış mevsimi nedeniyle işleri düşen oto sanayi esnafı, dükkânlarındaki doğal gaz peteklerini kapatarak, ortaklaşa kömür aldı. Bir dükkân içerisine toplanan esnaflar kömürleri sobada yakarak ısındı. 

“ESNAF KAN AĞLIYOR”
Esnafın kan ağladığını belirterek yetkililere seslenen sanayi esnaflarından oto kilit tamir ustası Umut Coşkun, “Doğal gazın zamlanması ile dükkanlarımızda doğal gaz peteklerini kapattık. Çözüm olarak da ortaklaşa kömür alıp sobada yakma kararı aldık. Hayat pahalılığı yüksek, kıs olması nedeniyle iş de yok. Esnaf kan ağlıyor, yetkililer sesimizi duysun” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

Yeni sanayi şehri kuruluyor

İlginizi Çekebilir

Minibüs ücretleri zamlandı

İlginizi Çekebilir

Benzin ve motorine indirim geldi! Fiyatlar pompaya yansımadı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

88266

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171