KIRIKKALE
21°
00:3

Yatsı'ya Kalan Süre

Sarıgül’den af çağrısı!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kırıkkale'de ziyaretlerde bulundu.


TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN İSTİYORUZ 
Sarıgül, Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki mahkumlar için "genel af" çağrısını yineledi. Şu anda 78'inci cezaevinin önünde olduğunu söyleyen Sarıgül, kardeşlik hukuku ve toplumsal barış için af istediklerini aktardı.

BABALAR İÇİN AFFET TÜRKİYE'M DİYORUZ
Sarıgül, şöyle konuştu: "Salgın koşulları dolayısıyla acele yargılamalar ve gözden kaçan bazı konular oldu. Özellikle cezaevlerinde dünyaya gelen binlerce çocuk var. Anne ve babalarını göremeyen evlatlarımız var. Bizim devletimiz vicdanlı, merhametli ve şefkatlidir. O nedenle anneler ve babalar için affet Türkiye'm diyoruz. Parti olarak af çağrımız kesinlikle siyasi değil, vicdani bir çağrıdır. Bu çağrıya bütün siyasi partilerin uyacağına inanıyorum. Bu noktada MHP'nin attığı adımları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun afla ilgili söylemlerini son derece değerli buluyorum."

ESNAFLARLA ÇAY OCAĞINDA BULUŞTU 
TDP'nin Türkiye'de siyasetin yapılış şeklini değiştirmek için kurulduğunu belirten Sarıgül, bakanlara ve muhalefete karşı söylenen ağır sözleri parti olarak tasvip etmediklerini dile getirdi. Sarıgül, cezaevindeki açıklamasının ardından esnafı ziyaret etti. Bir çay ocağına giden Sarıgül, vatandaşlarla sohbet etti. Burada merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le anısını anlatan Sarıgül, "Demirel'e, 'Sayın Cumhurbaşkanım ben genel başkan adayı olmak istiyorum' dedim. Kendisi de 'Sarıgül, baş mı kaldıracaksın?' dedi. 'Sayın Cumhurbaşkanım başkaldırmak haddime değil ama 35 yıldır Deniz Baykal dedik, hep kal demedik.' deyince 'Bak Sarıgül, başkaldırırsan başına gelmeyen kalmayacak' diye cevap verdi. Hakikaten başıma gelmeyen kalmadı." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Sulakyurt’ta toplu iş sözleşmesi imzalandı

İlginizi Çekebilir

3 aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

İlginizi Çekebilir

İş merkezinin penceresinden düşen kişi hayatını kaybetti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

63661

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171