KIRIKKALE
25°
04:18

İmsak'a Kalan Süre

Siyer-i Nebi müzesi Ekim’de açılıyor 

Kırıkkale’ye önemli bir değer katacak olan ‘İslami Değerler Külliyesi Siyer-i Nebi Müzesi’ açılış için gün sayıyor. Çeşitli dönemlerde kullanılan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Cidde eski Basın Ateşesi Bahattin Akyön tarafından Türkiye'ye geti


ÖZEL HABER 

 

BÜYÜK MERAK UYANDIRIYOR 
Çeşitli dönemlerde kullanılan ve Türkiye'ye getirilen Kabe örtüleri, Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nde açılacak Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi'nde sergilenecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumundan vefatına kadar olan sürecinde anlatıldığı müze 22 Ekim 2023 saat 16.00’da vatandaşların hizmetine açılacak. Karacalı köyü sınırları içerisinde olan Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi, şimdiden büyük merak uyandırıyor. 

MANEVİ DEĞERİ BÜYÜK ESERLER
Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı, Suudi Arabistan Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön'ün girişimleriyle getirilen 18 parça Kabe örtüsü ile Medine'den getirilen Peygamber Efendimizin kabrinin üzerinde olan kırmızı örtü, İslami Değerler Külliyesi'nde muhafaza altında tutuluyor. Kutsal topraklara ait birçok değerli eşyanın yer aldığı müzede Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’i, ayak izi, o dönemdeki savaşlara ait kullanılan kılıç gibi manevi değeri yüksek olan eserler yer alıyor.

HERKESİ AÇILIŞA DAVET ETTİ 
‘İslami Değerler Külliyesi Siyer-i Nebi Müzesi’ni 22 Ekim 2023 saat 16.00’da vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirten Akyön, bu müzenin Kabe ve Mekke-i Mükerreme'nin İslam dünyası açısından önemine dikkati çekti. Orada Müslümanların kıblesi Kabe'nin bulunduğunu dile getiren Akyön, "Kabe yüzyıllardır bütün insanların ilgisine ve ziyaretine mazhar olmuştur. Kabe'ye yüzyıllar boyu çeşitli dönemlerde örtüler örtülmüştür. Bunların içerisinde kırmızısı, siyahı, beyazı, sarısı ve kırmızı beyaz olanlar var. Çok çeşitli renklerde örtüler bulunuyor.” 

KIRIKKALE’YE MANEVİ DEĞER KATACAK 
Akyön, "İnşallah yakın zamanda bu müzede Kabe'de asılmış olan örtüleri sergileyeceğiz. Örtüler arasında Kabe'nin dört bir tarafında bulunan er-rahman, er-rahim, ya hayy, ya kayyum, elhamdülillahi rabbil'alemin ve İhlas suresinin yazılı olduğu örtüler bulunmakta. Örtüler arasında Kabe-i Şerif'in, Hacer'ül Esved'in üzerinde bulunan Allahu ekber lafzının olduğu, Kabe'nin içerisinde bulunan yeşil örtü var."

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Kayserispor Başkanı PFDK’ya sevkedildi

İlginizi Çekebilir

Nüfus Müdürlüğü ALES için mesai yapacak

İlginizi Çekebilir

Akciğer kanserini yenen hastadan "sigarayı ve alkolü bırakın" çağrısı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

23403

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171