KIRIKKALE
25°
02:51

Öğleye kalan Süre

Türkyılmaz: “Bu gurur hepimizin”

Yahşihan Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi sıralamasında 973 ilçenin arasında 58’inci sırada yer aldı.


HER GEÇEN GÜN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik sıralaması araştırması (SEGE 2022) kapsamında Yahşihan ilçesi İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Birinci Kademe Gelişmiş İlçeler arasında Türkiye’de 58’inci sırada yer alırken, Kırıkkale Merkez ve ilçeler arasında da birinci sırada yer aldı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi (SEGE) sıralaması 5 yıl aranın ardından yeniden yayınlandı. 2017 yılında 0,661 skorla 2’inci kademe ilçeler arasında 198’inci sırada yer alan Yahşihan ilçemiz, 2022 yılında birinci kademe ilçeler arasında yer alıp Türkiye genelinde 973 ilçe arasında 58’inci sırada gelişmiş ilçeler arasında yer almayı başardı. Yahşihan ilçemiz her geçen gün güzelliklere değer katarak büyümeye devam ediyor. Bu gurur hepimizin.” dedi.


BİRİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) politika, strateji ve kamu uygulamalarına girdi sağlamak amacıyla Türkiye’deki düzey-2 bölgelerinin, illerin ve ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişliklerini nesnel olarak ölçen ve karşılaştıran analiz çalışmaları olarak biliniyor. Çalışmalarda, sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen değişkenler kullanılarak düzey-2 bölgelerinin, illerin ve ilçelerin gelişmişlik düzeyleri istatistiksel tekniklerle analiz edilmekte ve söz konusu birimlerin gelişmişlik sıralaması ortaya konuyor. Buna göre 2017 yılında yapılan sıralamada Türkiye genelinde ilçe bazında 0,661 skorla 2’inci kademe ilçeler arasında 198’inci sırada yer alan Yahşihan, il sıralamasında ise 2’inci sırada yer almıştı. SEGE 2022’de birinci kademe gelişmiş ilçeler arasında 1,778 skorla Türkiye’de 58’inci sıraya yükselen Yahşihan ilçesi, il içindeki sıralamada ise Kırıkkale Merkez’i geçerek 1’inci sıraya yükseldi. 


Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da üç önemli protokol

İlginizi Çekebilir

Triportörden düşen sürücü yaralandı

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz’ın ekibinden 500 aileye ziyaret 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38158

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171