KIRIKKALE
25°
01:51

Öğleye kalan Süre

'Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen şerefsizdir!'

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, son günlerde bazı siyasi parti il başkanlarının EDS eleştirmelerine yönelik cevap verdi. Saygılı, “Çok net ve çok açık şekilde söylüyorum şu devletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını zerre miktarda göz yuman alçakt


SAYGILI: “SEÇİM YAKLAŞTI DİYE İFTİRALAR, KARALEKELER SÜRMEYİN. SİYASETİ DOĞRU VE DÜZGÜN YAPIN. ÇÜNKÜ BU ŞEHİR HEPİMİZİN”

 

BU İHALEYLE ŞEHRİMİZ YATIRIMLAR KAZANDI 
Kırıkkale Belediyesi ve ASELSAN arasında yapılan anlaşma gereği şehir merkezine yaptırılan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ile ilgili bazı siyasi parti il başkanlarının eleştirilerine, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı cevap verdi.  Saygılı, “Biz bir ASELSAN ile Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ile ilgili ihale yaptık. EDS, çıkartılan kanunla ya belediyeler ya da karayolları tarafından yapılıyor. EDS’den elde edilecek gelirleri işlerimizi yapacak şekilde anlaşma imzaladık. Şehrimizde onlarca yıl yapamayacağımız yatırımları geliri daha gelmeyen, geliri belli olmayan, kaç sene süreceği belli olmayan şekilde ihaleyi alan firmanın üzerine yıktık ve şehrimiz kazandı.”

BELEDİYENİN CEBİNDEN BİR KURUŞ ÇIKMADI
“EDS halen çalışmıyor, ama bizim yatırımlarımız bitti neredeyse. Kırıkkale Belediyesi’nin cebinden bir kuruş çıkmadı. Peki bunlar niye rahatsız olmuş? Şehre büyük bir yatırım geliyor ve şehirden para çıkmıyor. Ya bu ne olacak, ceza yazılacak diyorlar. İki noktada hız kontrol noktası var, başka yerde yok. EDS ile tespit edilen şeyler ışık ihlalleri. Bu tespiti emniyet yapıyor. Kırmızı ışıktan geçmek zaten suç. Biz bir suç icat etmedik. Bizimde tespit noktamız kırmızı ışık ihlali. 650 milyon TL nerede? Hangi 650 milyon TL? Bende buradan soruyorum sizde 100 milyon TL vardı ne oldu? Siz neden bahsediyorsunuz? 

BİZLER HER ZAMAN ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ 
“Yani bu insanlar şehir yönetimine, ülke yönetimine talip oluyorlar. Ya bir okuyun, bir bilgi sahibi olun. Ney nasılmış, öğrenin ondan sonra çıkın konuşun. Zerre miktarda bilgi, okuma yok konuşuyorlar. Ne konuşuyorsun arkadaş, hadi çık deki şu gerekçe şöyle şöyle. Bende soruyorum o zaman 100 milyon TL nerede? Nereye harcadın 100 milyon TL’yi. Biz işimize bakarız. Benim bugüne kadar kimseye cevap verdiğimi görmediniz demi? Ama lütfen seçim yaklaştı diye iftiralar, kara lekeler. Lütfen doğru düzgün siyaset yapalım,  düzgün siyaset yapalım. Bu şehrin menfaatine olan şeyleri konuşalım. Bu şehrin menfaatine olan konularda tartışalım. Eleştiriye açığız, yapacaklarımız konusunda eleştirin. Ama lütfen bilgi sahibi olun. 

GERÇEKLERİ KONUŞALIM, ÇÖZÜMLERİ KONUŞALIM
“Lütfen biraz bilgi sahibi olun Allah rızası için bunlarla olmaz. Çok net ve çok açık şekilde söylüyorum şu devletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını zerre miktarda göz yuman alçaktır, şerefsizdir. Zerre miktarda, şahıs olarak ta söylüyorum. Doğru düzgün şeylerle siyaset yapalım, gerçekleri konuşalım, çözümleri konuşalım. Çünkü bu şehirde hepimiz yaşıyoruz. Şehir için birkaç yıldır uğraştığımız bir iş. Allah’a çok şükür jandarmanın tesisi geliyor. ROKET-SAN dev bir tesis yapıyor.” 

OTOBÜSLER İÇİN YENİ TERMİNAL YAPILIYOR 
“Benim ilk söylediğim şey şudur burada istihdam edilecek olan gençlerimiz Kırıkkaleli olsun dedim. Kırıkkalelileri tercih edeceğiz dedi. Bu tesis sizin kuruluş sebebiniz MKE’nin çok üstünde, inşallah büyük getirisi olacak. Biz bunlarla çalışalım. Yoksa hikayeden, algıyla algı siyaseti yapılmaz. Algıyla siyaset yapmadım, yapmayacağım. Bende bu memleketin evladıyım. Yarın görev sürem bitecek bende bu şehirde yaşamaya devam edeceğim. Belediye otobüslerimiz geldi. Dolmuş duraklarımızın olduğu yerde EnerjiSa’yı birleştirerek vatandaşlarımız için bir terminal oluşturacağız. 90 gün içinde terminalimiz yapılarak, çalışmalara başlayacağız” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Saygılı: “2023 yılı yeni yatırımların yılı olacak”

İlginizi Çekebilir

Saygılı’dan yeni yıl mesajı

İlginizi Çekebilir

Açık havada coşkulu türkü gecesi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

74726

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171