KIRIKKALE
24°
02:43

İkindi'ye Kalan Süre

Veysel Kutluca: “Gecekondu kiraları dahi 7 bin 500 TL”

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, yeni yasama döneminde Meclis’te yön tayin edici bir rol üstleneceklerini vurguladı. Kutluca, yaşanan sorunlar başta olmak üzere ekonomi ve dış politikaya yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.


EKONOMİK KRİZ YAŞANIYOR 
İçişleri Bakanlığının yürüttüğü operasyonlarla ilgili Kutluca, “Doğrusu İçişleri Bakanı’nın suç örgütlerine ve özellikle mafya ve belirli çete türü yapılara karşı yürüttüğü anlamlı ve kararlı mücadeleden rahatsız olanları anlamakta zorlanıyor insan” dedi. Kutluca, ekonomide yaşanan krizden mutlu bir azınlığın etkilenmediğine dikkati çekerek, “Ekonomik krizin faili hükümet, fırsatçısı sermaye ve yandaşlar, mağduru ise dar ve sabit gelirli vatandaşlarımız olmuştur. Son dönemde mağdurların, bedel ödetilen vatandaşların içindeki en büyük kitle ise hiç kuşkusuz emeklilerdir, dul ve yetimlerdir” dedi.

YÖN TAYİN EDİCİ BİR ROL ÜSTLENECEĞİZ
Kutluca, bu yasama yılının bir kaynaşma, kucaklaşma ve ortak zeminde çözümler arama iradesiyle huzur içinde geçmesini temenni ettiklerini söyledi. Kutluca, “Önümüzdeki süreçte yapıcı siyaset anlayışı ve gerçekçi önerileriyle grubumuzun yön tayin edici bir rol üstlenmesi için tüm gayretimizle çalışacağımızı özellikle belirtmek isterim” dedi.

EKONOMİK KRİZİN MAĞDURU EMEKLİLER
Kutluca, “Her iki taraftaki veriler bize şunu söylüyor; Türkiye, yüksek faiz ve yüksek enflasyon sarmalına çok bilinçli bir şekilde sokuldu. Bu sarmalın ödülünü alanın ve her geçen gün servetini artıranın mutlu bir azınlık olduğu tartışmasız. Tartışmasız olan bir başka husus ise yüksek enflasyonun ve yüksek faizin faturasının gelirleri düşük, sayıları ise oldukça büyük toplum kesimlerine kesildiğidir. Evet, ekonomik krizin faili hükümet, fırsatçısı sermaye ve yandaşlar, mağduru ise dar ve sabit gelirli vatandaşlarımız olmuştur. Son dönemde mağdurların, bedel ödetilen vatandaşların içindeki en büyük kitle ise hiç kuşkusuz emeklilerdir, dul ve yetimlerdir” şeklinde konuştu.

"GECEKONDU KİRASI DAHİ 7 BİN 500 TL"
Türkiye’de 10 milyonu aşkın kişinin asgari ücretle geçindiğini hatırlatan Kutluca, şöyle devam etti: “Yani 11 bin 400 lira ile geçinebileceğine inanmak zorunda bırakıldı. Evet, söylemesi kolay, fakat yaşaması vahim olan bir durumdur. Bundan daha da vahim olanı ise en düşük emekli aylığı tutarının 7 bin 500 lira olmasıdır. Üstelik kök maaş olarak durum daha da aşağıdadır. Biz Saadet ve Gelecek partileri olarak, Meclis grubumuz aracılığıyla Temmuz 2023’ten geçerli olmak üzere bütün emeklilerimizin aynı oranda yararlanacağı bir zam teklifini Meclis’e sunacağız. Gecekondu kirasının dahi 7 bin 500 lira olduğu bir ülkede, emeklilere verilmesi gereken en düşük maaşın; bunun iki katından az olmayacak, açlık sınırının üstünde, yoksulluk sınırını zorlayan bir eşikte belirlenmesi gerekir. Biz, kök maaş olacak biçimde, en düşük emekli maaşının Temmuz 2023’ten geçerli olmak üzere 10 bin TL olmasını sağlayacak teklifimizi çok kısa sürede Meclis Başkanlığı'na sunacağız.”

Haber: Süleyman Ok  

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “İktidarın seçimleri kazanma şansı kalmadı”

İlginizi Çekebilir

Milletvekili Öztürk: "150 kişilik polis açığı giderilmeli"

İlginizi Çekebilir

Saadet Partisi Keskin ilçe başkanlığı Kalkan’a emanet 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45859

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171