KIRIKKALE
24°

Yahşihan Belediyesi’nden rengarenk etkinlik

Sosyal ve kültürel alanda başarılı çalışmalara imza atan Yahşihan Belediyesi, geleneksel hale getirdiği “Arabalı Sinema ve Kitap Okuma” etkinliğini bu yılda gerçekleştirdi. Soğuk havada yürekleri ısıtan etkinlikte renkli görüntüler oluşurken, 7’den 70’e h


TÜRKYILMAZ, BÜYÜK ALKIŞ ALDI 
Yahşihan Belediyesi tarafından ‘İkisi Bir Arada Kamp’ adı altında gerçekleşen Arabalı Sinema ve Kitap Okuma Kampı etkinliği bu sene de yoğun bir katılımla gerçekleşti. ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü’ne destek vermek için Bergen filmini izleterek kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak isteyen Başkan Türkyılmaz, yaptığı bu davranışla büyük alkış aldı. 


ATEŞLER ETRAFINDA KİTAP OKUDULAR 
Bu yıl 3.'sü düzenlenip, Hisarköy Ormanı'nda gerçekleşen etkinlikte, kitap okuma, arabalı sinema, konserler, geleneksel oyunlar, çekilişler gibi çeşitli etkinlikler yapıldı. "İkisi bir arada kamp" etkinliğine katılan vatandaşlar, kamp ateşinin etrafında kitap okuyup, arabalı sinemada film izledi. ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü’ne destek vermek için Bergen filmini izleterek kadına şiddete karşı farkındalık oluşturuldu.

KADINLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ 
Türkyılmaz filmden sonra izleyicilere yapmış olduğu açıklamasında, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü’ne destek vermek için Bergen filmini izleterek kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak istedik. Şiddete karşı kadınların her zaman yanındayız. Kadınlar çiçektir.” İfadelerini kullandı. Arabalı sinemanın bir diğer filmi ise Mavi Boncuk filmi oldu.  Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Halil Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Murat Abalı, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Akpınar, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Faruk Akbulut ve MHP teşkilatının da katıldığı etkinlik oldukça yoğun geçti. 

VATANDAŞLAR YÖRESEL OYUNLAR OYNADI
Ayrıca, Kırıkkaleli yazarlar Ahmet Erdal, Hatice Akgül ve Can Öner’de kitaplarını imzalarken, katılımcılara ücretsiz kitap dağıtıldı. Oluşturulan kamp alana çadır kuran bazı vatandaşlar, geceyi aydınlatan ateşin etrafında hem ısındı hem de kitap okudu. Yerel sanatçılardan Behzat Kürkçü ve Çetin Çezik’in seslendirdikleri şarkılarla vatandaşlar yöresel oyunlar oynadı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri ‘İkisi Bir Arada Kamp’ etkinliğinin çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçtiğini belirtti. 

ÜCRETSİZ İKRAMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Çadırlar, meşaleler, kamp ateşi ve kitapların konuşulduğu sıcacık bir ortamda, hem kitap okumanın hem de doğa kampının doyumsuz lezzetini hep birlikte yaşadıklarını aktaran Türkyılmaz, "Kamp alanında ilk ateşimizi yaktık. Sabaha kadar vatandaşlarımız eğlenecek. Yöresel ve geleneksel oyunlarımız var. En önemlisi de kitap okumak tabi ki. Kitap okumayı teşvik etmek için bugün buradayız. Çekilişlerimiz oldu hediyeler dağıttık. Çadırlarımızda da kitap okuyacağız. Yani dediğim gibi dolu dolu bir etkinlik gerçekleşiyor. Katılan tüm vatandaşlarımıza, öğrencilerimize, yazarlarımıza, müzisyenlerimize ve emeği geçen tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bir daha ki etkinlikte görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Yürüyüş bahane, halkla sohbet şahane

İlginizi Çekebilir

Larva ilaçlama çalışmaları devam ediyor

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz: “Öğrencilerimiz bize emanet”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

24890

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171