KIRIKKALE
21°
05:1

İmsak'a Kalan Süre

Yoğun bakımda yatan yaşlı kadınla dalga geçtiler!

İstanbul'da özel bir hastanenin çalışanları, yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastayla alay ederek o anları kayıt altına aldı. Görüntüler izleyenleri adeta dehşete düşürdü. Bu kadarına da pes artık dedirten görüntüler sonrası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ha


İĞRENÇLİKLERİ ADETA İNFİAL YARATTI 
Yoğun bakımda yatan yaşlı bir kadına sağlık çalışanları tarafından yapılan iğrençlikler sosyal medyada infial yarattı. Özel bir hastanede çekildiği iddia edilen videoda, yaşlı kadının yüzüne para saçan erkek bir sağlıkçının "Bu paraları sana niye veriyorum biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar böbreğine karşılık. Sağ böbreğine yetmez mi bu paralar?" dediği duyuluyor.

YAŞLI KADININ YÜZÜNE PARA SAÇTILAR 
Hastanede yatan yaşlı bir kadına yapılanlar, görüntüleri izleyenleri adeta öfkeden deliye döndürdü. Özel bir hastanede çekildiği iddia edilen video görüntülerinde yoğun bakımdaki bir yaşlı kadına işkence yapıp dalga geçen sağlık çalışanları görülüyor. Yaptığı iğrençlikleri kamera kaydına alan sağlık çalışanları, yaşlı kadına küfürler edip hastanın yüzüne para saçıyor. Bir kadın ve bir erkek olan sağlık çalışanlarının kahkahaları ise kayıt boyunca duyuluyor.
 

BÖBREĞİNİ ALACAĞIZ DİYE DALGA GEÇTİLER 
Erkek sağlık çalışanı kadın hastanın yüzüne para saçarken, kadın sağlık çalışan ise gülerek yaşananları cep telefonuyla kaydediyor. Görüntülerde erkek sağlıkçı "Alsana kız paraları. Yapıştır. İki milyon dolar bırakıyorum, yarın dört milyon dolar olarak geri alacağım. Anlaştık mı? Paralar... paralar. Bu paraları sana niye veriyorum biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar böbreğine karşılık. Sağ böbreğine yetmez mi bu paralar?" diyerek paraları yaşlı kadının yüzüne atıyor.
 

İĞRENÇLİKLERİ VİDEO KAYDINA ALMIŞLAR 
Kadın çalışan ise "Küfür etsene. 'Al ... sok bu paraları böbreğini satacağım' desene" diyerek diğer çalışana akıl veriyor. Bir başka video görüntüsünde ise yine yaşlı hasta kadınla dalga geçen sağlık çalışanları, yaptığı iğrençlikleri kamera kaydına alıyor. Bir sağlık çalışanı, yaşlı kadına "Kimin kocasıyla Beşiktaş'ta ele ele geziyorsun?" diyerek küfür edip dalga geçerken; başka bir sağlık çalışanı ise "Sana o... diyor, k... diyor. Sen de ona söyle" diyerek yaşlı kadına sesleniyor.


ÇALIŞANLARIN GÖREVİNE SON VERİLDİ 
Tüyleri diken diken eden görüntülerde yaşlı kadının bir şeyler söylemeye çalıştığı ancak sesinin çıkmadığı görülüyor. Ameliyat masasındaki yaşlı hastaya yapılanlar adeta infial yaratırken, sosyal medyada büyük tepki çekti. Öte yandan söz konusu görüntülerin kaydedildiği hastaneden alınan ilk bilgilerde, olaya karışan 2 personelin iş akdine son verildiği, adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ 
Önceki açıklamasında bakanlık müfettişlerinin görevlendirildiğini ve adli işlem başlatıldığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, skandal görüntülerin kaydedildiği hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı: "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.'

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98108

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171