KIRIKKALE
25°

Bahattin Akyön’den imza günü

Mart 2023 yerel seçimlerinde Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Bahattin Akyön 19. Ankara Kitap Fuarı kapsamında Kutsal Topraklarda 1- Mekke Medine, Kutsal Topraklarda 2- Hicret, Veda Haccı kitaplarını imzalayacak.


KIRIKKALE’YE BÜYÜK BİR ESER KAZANDIRDI
Eski Cidde Basın Ataşesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı olarak da bildiğimiz Kırıkkale’ye Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi, Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzeleri Kurucusu ve Onursal Başkanı sıfatıyla büyük bir eser kazandıran Akyön farklı alanlardaki uzmanlığının yanı sıra aynı zamanda araştırmacı bir yazar.

OKUYUCULARIYLA BULUŞTURDU
Cidde Basın Ataşesi görevi sırasında kutsal topraklar hakkında yerinde görerek kapsamlı araştırmalar yapmış olan Akyön, bu yıllara dayanan çalışmalarının neticesini Kutsal Topraklarda 1- Mekke Medine, Kutsal Topraklarda 2- Hicret, Veda Haccı ve son olarak yakında yayınlanmak üzere olan Kabe-i Müşerrefe kitaplarıyla okuyucuya sundu. Akyön kitaplarının yazılış amacını ve sürecini şöyle tarif ediyor: “Bir yandan resmi görevlerimi yürütüyor, kalan zamanımı bu sevdaya ayırıyordum. Görmeyi, bulmayı, şahit olmayı başardığım yerleri sizin de görmenizi istedim.”

İNŞALLAH MAKSAT HÂSIL OLUR
“Yurt içinden ve yurt dışından gelen vatandaşlarımızı Mekke, Medine ve Cidde’de ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundum. Devletimizin onların her zaman, her yerde yanlarında olduğunu göstermeye gayret ettim. Rahman’ın misafirlerine hizmeti bir şeref olarak gördüm. Resulullah’ın (s.a.v.) misafirlerine hizmeti bir onur olarak kabul ettim ve gördüklerimi fotoğrafladım. Gönlü orada olup da gidip görme imkânı olmayanların görme, detaylı öğrenme imkânı olsun istedim. İşte bu kitap, bu sebeple Allah rızası için kaleme alındı. İnşallah maksat hâsıl olur.”

ÖNEMLİ OLAYLARI BARINDIRIYOR
“Kutsal Topraklarda Serisi için Akyön “Kutsal Topraklarda” kitabı, mübarek topraklarda Peygamberimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) izinde onun ayak izlerinin eşliğinde eşine az rastlanır bir gezinti sunmaktadır. Kitap, İslam tarihi açısından önemli olayları, kişileri, yerleri detaylı, akıcı, edebi, öğretici bir dille aktarmakta, bilinmeyen, dikkat çekici pek çok ayrıntıyı, hadiseyi ve mekânı okuyucuların ilgisine sunmaktadır. Ayrıca bu eser hac ve umre vazifesini yerine getirmek isteyenler, Mekke-i Muazzama ve Medine-i Münevvere’yi görmek isteyip de gidemeyenler ve İslam tarihinin “gökteki yıldızlar” dönemini merak edenler için başvuru niteliğinde bir kitaptır.” diyor.

CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEK
Türkiye’nin önde gelen yayınevleri ve yazarlarını ağırlayan 19. Ankara Kitap Fuarı ATO Congresium’da gerçekleştiriliyor. Proje insanı bürokrasi, siyaset, spor gibi farklı alanlarda pek çok işe imza atmış olan Bahattin Akyön şimdi de kitaplarıyla 19. Ankara Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluşacak. 9 Aralık Cumartesi günü saat 16.00-17.00 arasında Kadim Yayınları standında bu defa kitaplarına imza atacak.

Haber:Süleyman Ok 

İlginizi Çekebilir

Saygılı, AK Parti kadın kollarıyla buluştu

İlginizi Çekebilir

Akyön’den İsveç’e tepki!

İlginizi Çekebilir

Kaplan: “28 Mayıs’ı rekor oyla tamamlayacağız”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

38838

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171