KIRIKKALE
22°
02:34

İkindi'ye Kalan Süre

Hastanelerde ‘çocuk cerrahisi krizi!

Kırıkkale’de devlete bağlı iki hastanede ‘Çocuk Cerrah Doktoru’ alanında yaşanılan doktor sorunu vatandaşlar arasında tepkiye neden oluyor. Aile bireyleri yetkililere seslenerek, doktor talebinde bulunuyor.


AİLELER SORUNA ÇÖZÜM BEKLİYOR 
43 ilin geçiş güzergahı konumunda, İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde yer alan ve sağlık alanında yapılan yatırımlarla çevre illerin dahi dikkatlerini çektiği Kırıkkale’de son günlerde ‘Çocuk Cerrah Doktoru’ alanında sorunlar yaşanıyor. Yüksek İhtisas Hastanesi’nde görev alan 1 doktorunun tayininin çıkması ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ise bu alanda da 1 doktorun görev yapması nedeniyle oldukça yoğunluk yaşanıyor. Seslerini yetkililere duyurmaya çalışan anne ve babalar, çocuk doktoru alanında gerekli atamanın yapılmasını istiyor.

VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATIYOR 
Yüksek İhtisas Hastanesi ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sorunlarına gerekli cevabı bulamayan aileler ise başka illere yönlendiriliyor. Doğumdan 16 yaşına kadar çocuğun cerrahi ve ürolojik problemlerinin tanısı ve tedavisi konusunda oldukça önemli olan çocuk cerrahisinin olmayışı, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Aileler, Kırıkkale gibi sağlık alanında önemli bir şehirde bu eksikliğin büyük sorunlara davetiye çıkarabileceğini söylüyorlar.

24 HEKİM KADROSU AÇILMIŞTI 
Geçtiğimiz haftalarda farklı branşlarda doktor atamalarının yapılması ve bu alanda doktor atamalarının yapılmaması da bu sorunun devam etmesine yol açıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Ekim ayında Kırıkkale’ye 191 sağlık personeli ve öncesinde ise 7 pratisyen hekim, 3 diş hekimi, 4 uzman diş hekimi, 10 uzman doktor olmak üzere toplamda 24 hekim kadrosu açılarak atamalara sağlanmıştı. 

Haber: Burak Çalışkan  

İlginizi Çekebilir

Hastanelerde ‘çocuk cerrahisi krizi!

İlginizi Çekebilir

Tıp Fakültesi’nde çocuk doktoru krizi!

İlginizi Çekebilir

Refüje devrilen otomobildeki 6 kişi yaralandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

41733

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171