KIRIKKALE
21°
00:55

İkindi'ye Kalan Süre

İl Sağlık Müdürlüğünden “Trafik ve İlkyardım Haftası” mesajı

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ‘1-7 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl Sağlık Müdürlüğü mesajında, “Yapılacak ilk müdahale kişinin hayatının kurtaracağı gibi yanlış yapılması yaralının durumunu daha da kötüleştirebilir”


“İLKYARDIM EĞİTİM ALMIŞ BİRİSİ TARAFINDAN YAPILMALI”
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, trafik ve ilkyardımın önemini belirtmek amacıyla mesaj yayımladı. İlkyardımın insan hayatı için çok önemli olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamaya ilkyardım denilmektedir. İlk yardım kaza veya olayın durumuna göre hayati önem taşır. Yapılacak ilk müdahale kişinin hayatının kurtaracağı gibi yanlış yapılması yaralının durumunu daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle müdahale mutlaka ilk yardım eğitimi almış birisi tarafından yapılmalıdır.”

“HANGİ YÖNTEMİN UYGULANACAĞI BİLİNMELİDİR”
“Ülkemizde ev, iş yada trafik kazaları ve doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte yada sakat kalmaktadır. Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine veya başkalarına yapacakları ilkyardım uygulamaları son derece önemlidir. Yaralıyı ya da hastayı bir hastaneye ulaştırıncaya kadar geçen zaman çok önemlidir. Bu gibi durumlarda çevredeki kişilerin nasıl davranacağını bilmesi ve ilk önlemleri alması yaralının ya da hastanın yaşamını kurtarabilir. Bu nedenle kişilerin ilkyardım eğitimi alması, hangi durumda nasıl bir yöntem uygulayacağını bilmesi önemlidir.”

“489 KİŞİYE SERTİFİKALI EĞİTİM VERİLMİŞTİR”
“2020-2021 yılları içerisinde müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından toplumun ilkyardım bilgi-becerisini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 489 kişiye sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi verilmiştir. İlkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilmekte, uygulama yapacak kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının ise kişilere zarar vermemek olduğunu bilincinde hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. Bu vesileyle 1-7 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftasını kutlar, bu haftanın tüm yıl boyunca dikkatimizi arttırarak kazasız, güvenli ve sağlıklı sürüşler sağlamamıza faydalı olmasını temenni ederim.”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76010

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171