KIRIKKALE
26°
02:53

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale’de sürücülere uyarı!

Son zamanlarda meydana gelen yağışlar sonrası özellikle 43 ilin geçiş güzergahında bulunan Kırıkkale’nin giriş ve çıkışlarındaki karayollarında, sık sık sis olayının yaşandığını belirten trafik ekipleri sürücülere uyarılarda bulundu.


YOĞUN SİS OLAYI GÖZLENİYOR
Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Keskin yol güzergahında sabah ve akşam saatlerinde sis olayının gözlemlediğini hatırlatan trafik ekipleri sürücülerin dikkatli olmaları ve yavaş gitmeleri konusunda uyarıyor. 43 ilin geçiş güzergahında bulunan Kırıkkale’de özellikle sabah ve akşam saatlerinde sis olayı ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Kırıkkale-Ankara yolu Yahşihan Irmak Köyü mevkilerinde, Kırıkkale-Keskin karayolu Hasandede mevkiinde sabah ve akşam saatlerinde yoğun sis olayı gözleniyor.

HIZ SINIRINA DİKKAT EDİN
Güzergahları tercih etmek zorunda kalan sürücüler görüş mesafesinin 25 metreye kadar düşmesi nedeniyle yolda güçlükle ilerliyor. Karayolunda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, yolda ön ve arka sis lambalarını yakarak ilerliyor. Sisin oluştuğu bölgelerde önlem alan Emniyet ve Jandarma’nın trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

EMNİYET YETKİLİLERİ UYARDI
Araç sürücülerine uyarılarda bulunan trafik ekipleri “Sis aniden yoğunlaşabilir. Görüşünüz çok kötüyse, yoldan çekilin ve aracınızı park edin. Sis farlarını veya kısa huzmeli farları kullanın, uzun huzmeli farları kullanmaktan kaçının. Araç içinde ve sürüş sırasında dikkatinizi dağıtabilecek şeylere dikkat edin ve çevrenize odaklanın.”

GEREKLİ ÖNLEMLERİNİZİ ALIN
“Hız sınırlarına uyun ve sollama yapmaktan kaçının. Aracınızı yavaş sürün. Güvenli fren yapabilmek için takip mesafenizi koruyun. Trafikte uyulan her kural, bizi hayata bağlar. Hedefinize daha geç ulaşsanız da can güvenliğiniz için bu sürüş talimatını mutlaka yerine getirmeniz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Haber:Süleyman Ok 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale-Ankara yolunda sağanak yağış sele yol açtı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

10208

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171