KIRIKKALE
24°
02:33

Akşam'a Kalan Süre

Öztürk’ten fahri Kur’an Kursu öğreticilerine kadroya geçme çağrısı 

MHP Kırıkkale Milletvekili MDK Başkanı Av. Halil Öztürk, Fahri Kur’an kursu öğreticileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürk, “Fahri Kur’an kursu öğreticileri kadroya geçirilmelidir” dedi. 


GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILMALI 
Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Fahri Kur’an kursu öğreticileri, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi testinden yeterli puanı alan, 657 sayılı Kanun’un 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıyan, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında sertifika sahibi olan, ayrıca yapılan mülakatlarda başarılı olan nitelikli kişilerdir. Bu öğreticiler, kısıtlı imkanlarla kadrolularla benzer işi yapmakta ve aynı emeği vermektedir ancak kadroluların yararlandığı haklardan yararlanamamaktadır. Bu nedenle fahri Kur’an kursu öğreticilerinin de kadroya alınması hususunda gerekli çalışmalar başlatılmalıdır.”
 
KADROYA GEÇİRİLMELİDİRLER 
“Sayıları yaklaşık 25 bini bulan aileleriyle birlikte 100 bin kişiye yaklaşan bu kardeşlerimizin mağduriyetleri ve haklı talepleri bir an önce karşılanmalı ve hak ettikleri kadroya geçirilmeleri sağlanmalıdır.  Fahri Kur’an kursu öğreticilerimiz ahlâklı ve şuurlu nesillerin yetişmesi, Yüce dinimiz hakkında doğru bilginin öğrenilmesi için çalışmaktadır. Toplumumuzun büyük bir ihtiyacına ve talebine cevap veren bu kardeşlerimiz mağdur edilmemeli, kardeşlerimize huzur ve refah içerisinde mesleklerini ideallerini gerçekleştirme imkânı tanınmalıdır.”

SORUNLARINA VAKIFIZ 
“Asgari ücretin altında bir ücret karşılığı çalışan ve sigortaları her ay eksik yatan öğreticilerimizin özlük haklarına ilişkin sorunlara vakıfız ve çözülmesi için TBMM olarak hep birlikte gerekli adımların atılması ve bu haklı talebin karşılanması elzemdir. Milliyetçi Hareket Partisi toplumumuzun her sosyal kesiminin ihtiyaçlarını, eksikliklerini bilmekte ve ona yönelik çalışmalar yapmaktadır. Türk Milleti için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Sosyal medyadaki suçların önüne geçilecek

İlginizi Çekebilir

Halil Öztürk, en çalışkan vekil oldu

İlginizi Çekebilir

Öztürk; “ Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmalıyız”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17935

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171