KIRIKKALE
25°
01:18

Yatsı'ya Kalan Süre

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: “Filistin Arapların, Karabağ Türklerin davasıdır” 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’ye geldi. Özdağ burada yaptığı konuşmada, “Filistin davası Arapların davasıdır. Kudüs tüm Müslüman aleminin ortak davasıdır. Karabağ ise bizim milli davamızdır” dedi.


KIRIKKALE’DE PARTİ YÖNETİMİYLE BULUŞTU 
Yerel seçimlerin startını veren Zafer Partisi, Kırıkkale’de Genel Başkan Ümit Özdağ’ı ağırladı. Burada Kırıkkale Zafer Partisi İl Başkanı Emin Erkeç ve parti yönetimiyle bir araya gelen Özdağ, gündeme dair basın mensuplarıyla da bir araya geldi.  Yerel seçim ve diğer konular hakkında açıklama yapan Özdağ, İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırı hakkında da açıklama yaptı. 

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN ORTAK DAVASIDIR 
Gazetekale İmtiyaz Sahibi Gazeteci Kadir Yahşi, Özdağ’a, “Filistin Türkiye'nin, Türklerin sorunu değildir diye bir açıklama yapmıştınız. Peki Karabağ Türkiye'nin sorunu mudur?” sorusunu yöneltti. Özdağ, gazeteci Yahşi’nin sorusuna, “Filistin Arapların, Karabağ Türklerin davasıdır” şeklinde cevap verdi. "Filistin davası bir Arap milli davasıdır, bir jeopolitik davadır. Türk milletinin milli davası değildir. Ancak Kudüs, bütün Müslümanların ortak davasıdır ve bu anlamda bizimde Zafer Partisi olarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olmasını kabullenmemiz mümkün değildir dedik, doğrusu da budur.” 

ARAP MİLLİ DAVA TEMSİLCİLERİ TÜR MİLLETİNİN 
MİLLİ DAVASINA DESTEK VERDİLERİ ÖLÇÜDE DESTEK VERİRİZ 
“Bu konuda tavrımızı ortaya koymaya devam edeceğiz. Kıbrıs Türk milletinin büyük bir davasıdır. Dağlık Karabağ'da Ermeni işgaline karşı Türk ordusu Azerbaycan ordusunun yanında olmuştur. Çünkü o da bizim bir milli davamızdır. Doğu Akdeniz bizim milli davamızdır. Ermeni sözde soykırım iddiaları Türk milletinin namusuna yapılmış bir hakarettir. Bizim milli davamızdır, ama Filistin meselesi bir Arap milli davasıdır. Biz bu milli davaya Arap milli davasına ancak Arap milli davasının temsilcileri Türk milletinin milli davasına destek verdikleri ölçüde aktif destek veririz. Ama bunlar biz Filistin davasını desteklerken karşımızda Rumları desteklerlerse, karşımızda Ermenileri desteklerlerse bizden de istedikleri desteği bulamazlar. Sadece 1967 sınırları içerisindeki bir bağımsız ve birleşik Filistin fikrini desteklemekle yetiniriz." 

Haber: Süleyman Ok


 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89733

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171