KIRIKKALE
25°
03:38

İmsak'a Kalan Süre

2024 Kurban Bayramı ne zaman?

Üç aylara sayılı günler kala Ramazan Ayı ile birlikte vatandaşlar Kurban Bayramı’nı da merak ediyor. 2024 yılında Kurban Bayramı’nın ne zaman olduğunu merak eden vatandaşlar internetten araştırmaya başladı.


KURBAN BAYRAMI’NIN ÖNEMİ
Kurban Bayramı, İslam dininin en önemli bayramlarından biridir ve Hz. İbrahim'in Allah'ın emriyle oğlu Hz. İsmail'i kurban etmek üzere götürdüğü anı anmak için kutlanır. İslam dininde, Kurban Bayramı'nın anlamı ve önemi oldukça büyüktür. Kurban Bayramı, islam dinin fedakarlık ruhunu yansıtır. Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'i Allah'a kurban etmek üzere götürdüğü anı anmak, İslam inancının en önemli ritüellerinden biridir. Kurban kesmek, Müslümanların inancına göre Allah'a yakınlaşmak ve O'na sadakatlerini göstermek için yapılan bir ibadettir.

KURBAN NE İÇİN KESİLİR?
Kurban Bayramı, aynı zamanda paylaşma, yardımlaşma gibi önemli değerleri de içinde barındırır. Kurban kesimi, insanları bir araya getirerek toplumsal dayanışmayı güçlendirir. Kurban Allah’a teşekkür etmek, şükretmek ve varlığına inanışı göstermek amacıyla yapılan bir ibadettir. Kurban Bayramı ise bu ibadetin her yıl belirli günlerde gerçekleştirilmesidir. Kurban Bayramında ibadet etmek isteyenler, emredilen koşulları taşıyan hayvanları Allah için keserek, Allah’a feda ederler.

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran Pazar günü yaşanacak. Dört gün sürecek Kurban Bayramı son gün 19 Haziran Çarşamba günü gerçekleşecek.

KURBAN KESMENİN ANLAMI VE ÖNEMİ
Kardeşliğin ve birliğin temsili olan Kurban Bayramı, yardımlaşmanın en çok vücut bulduğu bir dönemdir. İslam’da kurban kâinatın efendisi Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) hadisleri ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetler ile birlikte bir bütünlük kazanmış oluyor. Yani kurban kesme ibadeti hem Kur’an’la hem de Peygamber Efendimiz’in sünneti ve uygulamalarıyla sabittir. Kurban kesmek neden önemlidir sorusu da tüm bunlara baktığımız da değer buluyor. Kurban ibadeti özellikle mazlum coğrafyada yaşayan ve eti seneden seneye gören yoksul Müslümanların sevinci olurken, kurban bağışında bulunan kimseler için de paylaşma duygularını zirveye çıkarıyor.

KURBAN NE ZAMANA KADAR KESİLİR?
Kurban bayramı günlerinde bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günlerinde kurban kesilebilir. Kurban bayramının birinci günü bayram namazının ardından başlayan kurban kesimi üçüncü günün ikindi vaktine kadar devam eder. Kurban bayramından bir gün önce yani arefe günü veya bayramın üç gününden sonra kurban kesmek dinen caiz değildir.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANIR?
Kurban Bayramı, İslam takvimine göre Zilhicce ayının 10. günü başlar ve dört gün sürer. Miladi takvime göre her yıl farklı bir tarihe denk gelir.


 

İlginizi Çekebilir

Yollarda trafik yoğunluğu başladı

İlginizi Çekebilir

Vatandaşın tercihi küçükbaş

İlginizi Çekebilir

Camilerde bayram heyecanı yaşandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25219

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171