KIRIKKALE
19°
07:58

Öğleye kalan Süre

2024 Ramazan Ayı Ne Zaman?

Kasım ayına girilmesiyle birlikte 2024 Ramazan ayı başlangıç tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. On bir ayın sultanı olarak bilinen ayın gelişiyle ibadetler yapılacak ve oruçlar tutulacak.


RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Ramazan Ayı 2024 yılı içerisinde 11 Mart Pazartesi günü başlayıp 9 Nisan Salı günü son oruç tutulacak. Ramazan Bayramı ise 10-11-12 Nisan olarak belirlendi.

NEDEN ORUÇ TUTULUR?
İslamın beş şartından biri olan Oruç her Müslümanın yerine getirmesi gereken bir ibadettir. İnsanların oruç tutmasının altında birçok neden bulunmaktadır. Oruç, İslam alemine farz kılınmıştır. ‘’Ey iman edenler! Allah’a karşı sorumluluğunuzun bilincine varasınız diye oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.” (Bakara Suresi, 185. Ayet) ayetiyle de oruç ibadetinin her buluğ çağına ermiş Müslümana farz olduğu belirtilmiştir.

İslam’ın emrettiği oruç tutma ibadeti, genel anlamda Müslümanlar tarafından farz olduğu için tutulsa da aslında orucun birçok farklı güzelliği mevcuttur. Öncelikle orucun manevi amacı aç kalınan süre boyunca normal şartlarda fakir olarak tabir edilen kişileri anlamaktır. Kişinin aç ve susuz kaldığı süre boyunca nefsine hakim olması ve şükretmesi beklenir. Nefsimize hakim olmamızla birlikte hem kötü eylemlerden uzak durmamız kolaylaşırken hem de günahlarımızın affını isteyebiliriz.

ORUÇ TUTMANIN FAYDALARI NELERDİR?
Oruç aynı zamanda tıbbi açıdan da insanlar için çok yararlıdır. Bağışıklık, sindirim ve sinir sistemlerini olumlu yönde etkilediği düşünülüyor. 11 ay boyunca sürekli çalışan bu sistemler oruç tutulan zamanlarda dinlenmiş olur. Hastalıkları bulunan kişiler için durum farklı olsa da genel anlamda oruç vücut için yararlıdır.

İlginizi Çekebilir

Pide fiyatları belli oldu

İlginizi Çekebilir

İftar yemekleri Yahşihan Belediyesi’nden

İlginizi Çekebilir

Ramazan öncesi camiler dezenfekte edildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

54230

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171