KIRIKKALE
21°
06:13

İmsak'a Kalan Süre

75 kişi sağlıklı yaşamı tercih etti

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ‘31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “2023 yılının ilk 5 aylık döneminde Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden destek alan 75 kişi sigarayı bıraktı” dedi.


BİLİNÇ KAZANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR 
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “31 Mayıs, tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Dünya Tütünsüz Günü” olarak ilan edilmiştir. Tütün kullanımına bağlı hastalıklar sebebiyle dünyada her yıl 70 milyondan fazla kişi, ülkemizde ise 100 binden fazla insanımız hayatını kaybetmekte olup, dünya genelinde her yıl; 700 milyon çocuk ve 600 bin yetişkin tütün dumanına maruz kaldığı için yaşamını yitirmektedir. Dünya Sağlık Örgütü uzmanları, 13-15 yaş aralığında ki 40 milyonu aşkın gencin tütün ürünleri kullanımına başladığı konusunda uyarıyor.”

SİGARA BAĞIMLILIĞI TEDAVİSİ OLAN BİR HASTALIKTIR
“Müdürlüğümüze bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet veren “Sigara Bırakma Polikliniğine” başvurabilirsiniz. ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını ücretsiz arayabilir ve destek talebinde bulunabilirsiniz. Bu kapsamda 2023 yılının ilk 5 aylık döneminde polikliniğimize 450 vatandaşımız başvurmuş olup, bunlardan 122 vatandaşımıza farmakolojik tedavi başlanmış, 64 vatandaşımıza danışmanlık hizmeti verilmiş ve bu verilen hizmetler sonucunda ise 75 vatandaşımız sigarayı bırakmıştır. Unutmayın; sigara içtiğiniz her an, hayatınızdan ve sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı zamanlardan çaldığınız anlardır. Sigarayı bırakmayı ertelemeyin, sağlığınızın sizi mecbur etmesini beklemeyin. Şimdi karar alın ve hemen uygulamaya başlayın. Sigarayı bırakmak için en doğru zaman şu andır. Kendiniz ve aileniz için yeni bir başlangıç yapın. Sigara bağımlılığı tedavisi olan bir hastalıktır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Sigaraya ÖTV zammı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22471

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171