KIRIKKALE
24°
02:34

İkindi'ye Kalan Süre

ABD ve NATO üsleri kapatılmalı

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, Haftalık Basın açıklaması yaptı.


Kutluca’nın basın açıklamasının ana gündemi İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar olurken, Ayrıca Kutluca, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, İsrail Gazze savaşı, 50+1 tartışmaları ve ekonomik sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

“KENDİNİ SAVUNMA HAKKI İÇİNE ÇOCUK KATİLLİĞİ GİRER Mİ?”
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekerken, dünyada benzer manzaralar ile karşılaşılmadığının altını çizerek, “Bugün hepimizin gözleri önünde hanelerin, hastanelerin, evlerin nasıl bombalandığını hepimiz görüyoruz. Ancak çocukları katletmeyi, okulları bombalamayı her yere saldırmayı kendileri için önemli gören bir anlayış, özellikle Batı âleminde normal addediliyor. Herkesin kendini savunma hakkı varmış. Kendini savunma hakkı içine çocuk katilliği girer mi?” dedi.

“BİZİ YÖNETENLERİN HALİ BİZİ DAHA DA YARALIYOR”
İslam ülkeleri arasındaki birlik ile ilgili de konuşan Kutluca, İslam ülkelerindeki yöneticilerin sessizliğine tepki göstererek, “Filistin bombalanırken şenlikler düzenliyorlar. Biz bu hale düşmüşsek Batı için söylediğimiz sözleri bir yana kaldırmamız gerekiyor. Bizim kardeş kabul ettiğimiz ülkelerin başında bulunan insanlar kendi hassasiyetlerini kaybetmişlerse vay halimize. Bizi yönetenlerin hali bizi daha fazla yaralıyor. İktidar kendi üzerine düşen hiçbir etkili adımı atmıyor. Yeri geldiği zaman müdahale etme imkânına sahip. Sayın Cumhurbaşkanı'nın farklı tavırları var. Halk, iktidar üzerine düşen görevi yerine getirmeyince miting yapar. Neden? İkaz etmek için. Peki iktidar ne için miting yapar? Bunu anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“ÜSLERİ KAPATMALIYIZ”
Saadet Partisi Kadın Kolları tarafından başlatılan çalışmaya dikkat çeken Kutluca, ABD ve NATO’nun Türkiye üzerinde onlarca üs ve dinleme cihazlarının olduğunu hatırlatarak, “Kadın kollarımız Türkiye'de ABD ve NATO üslerinin kapatılması için bir çalışma başlattı. Türkiye’de onlarca dinleme istasyonları var. En azından İncirlik gibi etkili görülen bütün üsleri kapatmalıyız. Biz onlara bu imkânı vermemeliyiz” dedi.

“ULUSLARARASI KURULUŞLAR BÜTÜN GÜCÜNÜ YİTİRDİ”
Saldırılara karşı Batı dünyasının sessizliğine dikkat çeken Kutluca, Batı ülkelerinin eski zalim kimliğine geri döndüğünün altını çizerek, “Uluslararası kuruluşlar bütün gücünü yitirdi, İslam âlemi acz içine düştü, Türkiye sınıfta kaldı. Bu asırda yaşadığımız en büyük vahşet. Daha büyüğü de dünyanın sonu olur kanaatindeyim” diye konuştu.

“ANAYASA BU ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLEMEZ”
Türkiye’de de sorunlar olduğunun altını çizen Kutluca, anayasa değişimine ilişkin tartışmalara değinerek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50 artı 1 değil de 40 artı 1 olsun. Niye? Kim 50 artı 1’i getirdi, siz getirdiniz. Neden? O gün gücünüz vardı. Şimdi o gücü kaybettiniz. Ama 'ben iktidarda kalmak istiyorum, 50 artı 1 yetmiyor. Onun için bunu 40 artı 1’e indirelim.' O da bitti şimdi. Sayın Bahçeli kendisine teşekkür ediyoruz, ortaya koyduğu tavır, anayasa değişikliği çocuk oyuncağı gibi ele alınamaz. 'İki yılda, bir üç yılda bir değişiklik yapabiliriz.' Niye? 'Çünkü bizim şartlarımız o yaptığımız değişikliklerle karşılanamıyor.’ Anayasa bu şekilde değiştirilemez, bu şekilde ele alınamaz. Ayıptır ya. Bunu bu kadar aleniyetle ortaya koymak hakikaten ayıptır. Ben şahsen kendisinin namına üzülüyorum” dedi.

“EĞİTİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”
‘Öğretmenler Günü’nü kutlayan Kutluca öğretmenlerin sorunlarına da değindi. Öğretmenlerin sınıflara ayrılmak istemediğine dikkat çekerek, öğretmenlerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti. Kutluca, “Yoksulluk sınırı bugün 44 bin lira. Açlık sınırı da 20 bin civarında, onun altında. Açlık sınırının altında bir ücreti iktidar sahipleri nasıl tahayyül ediyorlar hakikaten anlamakta zorlanıyorum. Ataması yapılmamış öğretmenlerimiz özellikle büyük şehirlerde yüksek kiralara muhataplar. Nasıl yaşayacaklar, 20 küsur maaş alacaksınız ama eve de 20 bin lira kira ödeyeceksiniz. Bunu anlamak mümkün değil. Önümüzdeki günlerde bir öğretmenlik meslek kanunu Meclis’te görüşülmek üzere takdim etmeyi arzu ediyoruz. Bu inşallah gerçekleşecek. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber:Yunus Emre Altundağ 

İlginizi Çekebilir

Saadet Partisi’nden İsrail’e kınama!

İlginizi Çekebilir

Budak: “Günümüzde her çocuk borçlu doğuyor!”

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “İktidarın seçimleri kazanma şansı kalmadı”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

56630

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171