KIRIKKALE
21°
00:49

Öğleye kalan Süre

Aslan: “Hayallerinize plan yaparak ulaşabilirsiniz”

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, ÜNİKOP bölgesi öğrencilerle geleceğin büyük Türkiye’sini konuştu. Aslan, “Gelecekle ilgili hayaliniz olmadığı sürece ömrümüzü bir şey üretmeden geçirirsiniz. Plansız ve programsız olarak bir başarıya


GALA YEMEĞİ DÜZENLENDİ 
Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ile birlikte 1. UNİKOP Öğrenci Kalite Buluşması kapsamında Kırıkkale Üniversitesi’ne konuk olan öğrencilerle gala yemeğinde bir araya geldi. YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ, Üniversitemiz Kalite Koordinatör Yardımcıları Öğr. Gör. Nursal Koca ve Öğr. Gör. Adem Pehlivanlı, Kalite ve Geliştirme Topluluğu Başkanı Erva Eser, UNİKOP’a üye üniversitelerden kalite koordinatörlük personeli ile kalite topluluğu üyesi öğrenciler katıldı.

ÖNEMLİ SORUMLULUK TAŞIYORSUNUZ 
8 il 13 üniversiteden katılımın gerçekleştiği 1. UNİKOP Öğrenci Kalite Buluşmasına  ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Aslan, öğrencilere tarihimizden ve günümüzden başarı örnekleri vererek yakın geleceğin Büyük Türkiye’sinin inşasında gençlerin önemli sorumlulukları olduğunu ifade etti.

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLER ÜRETİLİYOR 
Aslan,  yakın geleceğin Büyük Türkiye’si için yüksek teknolojili ürünler üretmenin önemine değindi. Öğrencilere geçmişteki başarılarımızı günümüzde de yapabilecek gücümüz olduğunu, farklı bilim disiplinlerinde örnek alabilecekleri Cezeri, Farabi, İbni Sina, Ali Kuşçu, Meryem el Usturlabi, Harezmi, Halil İnalcık, Aziz Sancar, Burçin Mutlu Pakdil gibi birçok bilim insanımız olduğunu belirten Aslan, “Endülüs’te uçma fikrini ilk olarak hayata geçiren bizim medeniyetimizden İbni Firnas isimli bir bilim insanıdır. 1925 yılında Vecihi Hürkuş ilk uçağı yapmış ve uçmuş.” 

MESLEKİ SORUMLULUKLARINIZ VAR
Aslan, “Sevgili gençler, sizlerin insan olarak sorumluluklarınız, topluma ve ülkemize karşı sorumluluklarınız ile mesleki sorumluluklarınız var. Bu sorumluluklarınızın gerektirdiği vazifeleri layıkı ile yerine getirmelisiniz. Şu an Türkiye üniversitelerinde sizin gibi milyonlarca arkadaşınız var. Bölümlerinize göre baktığımızda yarıştığınız binlerce insan var. Mezuniyet sonrasında iyi bir iş sahibi olmanın yolu burada iyi bir birikim yapmanızı, iyi bir ortalama ile mezun olmanızı gerektiriyor. Geleceğin bilim ve teknolojisine kendinizi hazırlayın. Hazır olmak demek o teknolojiyi yönetmek ve ülkemize katkı sağlayacak yüksek teknolojili ürünler yapabilmektir. Gelecek planlarınızı şimdiden yapmazsanız sıradan insanlar olursunuz” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi bölgesel sempozyumda yer aldı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Öğrencilere milli tasarımlar anlatıldı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin 2053 vizyon planı hazır!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53033

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171