KIRIKKALE
32°
00:17

Akşam'a Kalan Süre

Bakan Koca’dan, kapanma ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan koronavirüs vakaları sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, “Panik havası yok. Yeniden kapanma ve benzeri durumlar olmayacak” dedi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan koronavirüs vakaları sonrası açıklamalarda bulundu. Ko


“HERHANGİ BİR PANİK HAVASI YOK”
Son zamanlarda koronavirüs vakalarında yaşanan artış vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Tam kapanmanın olup olmayacağı ve maske yasağı vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yasakların geri gelmeyeceğini, herhangi bir panik havasının olmadığını belirtti.

“KORONAVİRÜSLE YAŞAMAYI ÖĞRENDİK”
Vaka sayılarının yaklaşık 40 kat arttığını belirten Bakan Koca, “Hastane yükü 3 kat kadar arttı. Ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz. Panik havası yok. Yeniden kapanma ve benzeri durumlar olmayacak. Kişisel tedbirlere uyarak artık koronavirüsle yaşamayı öğrendik. Koronavirüs bitti mi? Bitecek mi? Bitmeyecek. Bir Influenza gibi düşünün. Zaten son dönemde de belirtileri grip benzeri seyrediyor. Daha çok boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateşle seyrediyor ve beraberinde de kas ağrılarını görüyoruz. Ama ek hastalığı olanlarda hastaneye yatışa kadar giden sonuçlara sebep olabiliyor. Onun için dikkatli olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

7 aylık hamile kadın, bebeğini göremeden virüse yenik düştü

İlginizi Çekebilir

Bakan Koca’dan, kapanma ile ilgili açıklama

İlginizi Çekebilir

Vaka sayıları yükseliyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

36676

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171