KIRIKKALE
14°
03:11

Öğleye kalan Süre

Bakanlık o kişilerin maaşından kesinti yapacak!

Bakanlık o kişilerin maaşından kesinti yapacak!


28 VE 29 EKİM'DE KESİNTİ YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, temizlik personelinin maaşlarından kesinti yapılacağını duyurdu. Bu kesintinin nasıl gerçekleşeceği ve hangi günlerde uygulanacağına dair ayrıntılar haberin devamında yer alıyor. Bakanlık bünyesinde temizlik personelinin görevlendirilmesi bu yıl "İşgücü Uyum Programı" adı verilen bir sistemle gerçekleştirildi. Bu kapsamda çalışan temizlik personelinin maaşlarından 28 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde kesinti yapılacak. Bu tarihlerde okullarda görevli olan personel, resmi tatil nedeniyle okullara gelmeyecek ve o günlerde ücret alamayacaklar.

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI KAPSAMI

İşgücü Uyum Programı kapsamında çalışan temizlik personeli, günlük 566 TL ücret üzerinden istihdam ediliyor. Haftanın üç günü çalışan bu personel, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde çalışmadıkları için maaşlarından kesinti yapılacak. Bahsi geçen tarihler, resmi tatil günlerine denk geldiğinden, bu tarihlerde temizlik personeline ödeme yapılmayacak. Temizlik personelinin çalışma takvimi, resmi tatillere denk gelen günler göz önünde bulundurularak düzenleniyor. Resmi tatillerde çalışmayan personele bu günler için herhangi bir ücret ödenmeyecek ve ay sonu maaşları bu şekilde hesaplanacak. Bu düzenleme kapsamında, temizlik personelinin maaşlarında yapılacak kesintinin 28 ve 29 Ekim tarihlerine denk gelen resmi tatillerle sınırlı olduğu belirtildi.

 

İlginizi Çekebilir

Transitin altında kaldı! Metrelerce sürüklendi 

İlginizi Çekebilir

Otogardaki silahlı kavgayla ilgili 8 şüpheli tutuklandı

İlginizi Çekebilir

Hacılar Kasabası’nda öğrencilere ücretsiz servis 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

92736

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171