KIRIKKALE
24°
02:16

İkindi'ye Kalan Süre

Bisiklet yarışları şehirleri tanıtıyor 

Türkiye Bisiklet Federasyonu, bisiklet sporunun ve şehirlerin tanıtılması amacıyla önemli çalışmalara imza atıyor. Kırıkkale başta olmak üzere birçok ilde düzenlenen bisiklet yarışları, hem gençleri spora teşvik ediyor hem de o şehirlerin kültürel açıdan


HEM SPOR HEM TANITIM 
Şehirlerin, kültürel ve tarihi güzelliklerinin hem yurtiçi hem de yurtdışı tanıtılmasına büyük olanak sağlayan bisiklet yarışları, düzenlendiği her kentte büyük ilgi görüyor. Geçtiğimiz ve bu yıl Kırıkkale’de yapılan bisiklet yarışları da oldukça renkli görüntülere sahne olmuş, yüzlerce sporseveri hem yerelde hem de uluslararası etkinlikte bir araya getirmişti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön’ün koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar, bisiklet tutkunlarından tam not alıyor.

5 GÜN, 5 ETAP, 784 KİLOMETRE
Düzenlenen illerde Valilik, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri il o şehrin halkının beğenisini toplayan bisiklet yarışları şimdi ise Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna gerçekleştiriliyor. Hem ülke çapında hem de uluslararası çapta yarışmacılar Sivas-Çorum-Amasya-Samsun-Havza-Çankırı ve son olarak Başkent Ankara’ya kadar yüzlerce kilometre pedal çevirecek. 1 Ağustos’ta başlayan ve 5 gün 5 etap şeklinde onlarca takımın katıldığı yarışmalar, 5 Ağustos tarihinde Ankara’da sona erecek. 

YARIŞMALAR GÜZEL ÖRNEK OLUYOR 
Bu yarışmaların bütün şehirlerde büyük ses getirdiğine dikkat çeken Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, “Hem gençlerimizi hem de aile bireylerimizi spora teşvik etmek amacıyla bu yarışmalarımız birer örnek oluyor. Aynı zamanda bu yarışmalarımız düzenlendikleri illerin tanıtımı açısından büyük katkı sağlıyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak her ilde yüzlerce, binlerce, hatta ve hatta milyonlarca insanımızın bisiklet tutkusundan asla ama asla vazgeçmemelerini istiyorum. Hem sağlıkları hem de dünyamız için büyük bir avantajdır” dedi.

SİVAS’TAN ANKARA’YA PEDALLAR ÇEVRİLİYOR 
Türkiye’nin bisiklet yarışları kapsamında önemli bir seviyeye ulaştığına dikkat çeken Akyön, “Uluslararası düzenlediğimiz UCİ yarışmaları bu işte ne kadar başarılı olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. 1 Ağustos itibariyle start alan ‘100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Sivas’tan Ankara’ya’ yarışmalarımız büyük ilgi görüyor. 5 Gün, 5 Etap, 16 Takım, 100 Bisikletçi Sivas’tan Ankara’ya Cumhuriyet yolunda, tarihin izinde 784 km pedal çevirmeye başladı. Bu yarışmalar bütün yerel ve ulusal medyalarda olduğu gibi bütün televizyon kanallarında da geniş yer buluyor. İnşallah ileriki süreçlerde daha başarılı işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Pedallar medeniyetlerin beşiği Mardin’de buluşacak

İlginizi Çekebilir

Uluslararası Road Race yarışları Kırıkkale'de start aldı

İlginizi Çekebilir

Akyön’den Zabıta Teşkilatına anlamlı kutlama 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

14615

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171