KIRIKKALE
22°
02:25

Akşam'a Kalan Süre

”Cebeci: “Ahilik, esnaflığın temel taşıdır


KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Asırlardır süregelen ve esnaflığın ahlak kültürü alanında adeta mihenk taşı olan Ahilik Haftası kapsamında Kırıkkale’de de bir dizi etkinlikler düzenleniyor.  Kırıkkale Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından organize edilen etkinliklerin bu yıl 35’incisi gerçekleştiriliyor. Çeşitli ziyaretlerle başlayan Ahilik Haftası, bugün kortej yürüyüşleri ve çeşitli etkinliklerle devam etti. 

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİ ANLATILDI 
Kırıkkale Belediyesi önünden, Belediye mehteran takımı eşliğinde Kültür Merkezi’ne kadar, esnaflar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Ahilik kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın başlamasından sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Tarihçi-yazar akademisyen Kazım Ceylan tarafından, ‘’Ahilik’’  konulu konferansı verdi. Yine günün anısına Sezai Yeşilyurt ve ekibi tarafından Ahilik tiyatrosu sergilendi. 

AHİLİK CAMİA OLARAK BİZLERİN KÖKÜDÜR
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Cebeci, “Esnaflık abidesinin bir gelenek ve kültürü olan ahilik kültürünün yeri bambaşkadır. Çünkü ahilik camia olarak bizlerin köküdür. Dünyadaki ilk meslek örgütlenmesidir. Bugün üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin birçoğu geçmişte ahi ocağının yaptığı işlerinin bugüne yansımasıdır. Bugün dünyada özel sektörün çatısını oluşturan oda sistemlerimiz tarihimizdeki ahiliğin günümüzdeki tezahürüdür” dedi.

ESNAFIMIZ DAYANIŞMANIN VE AHLAKIN SEMBOLÜ
Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise;  “Ülkemizin ve esnafımızın huzur içinde olması birlik ve beraberliğimizin önemini artırıyor, Ahilikte değerine sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğimiz, zenginliğimizdir. Biz Kırıkkale’de esnafımızla birlikte huzur içinde yaşıyoruz. Belediye olarak kimseyi ayırmıyoruz. Tekrar hoşgörünün, dayanışmanın ve ahlakın sembolü olan Ahilik geleneğimizin yaşatan tüm esnafımıza teşekkür ediyor, haftalarını kutluyorum” dedi.   İl Kültür Merkezinde ki programla devam eden kutlama etkinliklerinde Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Akademisyen Tarihçi Kazım Ceylan, protokol üyeleri ve esnaflar katıldı.

İLİN AHİSİ YORGANCI MEHMET SAYDAM
“Ahi İl Kutlama Komitesince, Hüseyin Kahya mahallesinde yorgancılık yapan İlin ahisi seçilen Mehmet Saydam,  İlin kalfası seçilen Murat Aktaş ve İlin çırağı seçilen İbrahim Gündoğan’a cübbe giydirme ve şed kuşatma töreni yapılarak ödülleri takdim edildi. Programın devamında 15 Temmuz Demokrasi meydanında,  Unutulmaya Yüz tutmuş Meslekler, Kadın Kooperatifleri ve Halk Eğitim Sergisi düzenlendi.  Kırıkkale Belediyesi tarafından meydanda kurulan çadırlarda etli bulgur pilavı ikram edildi. 

Haber: Ahmet Gökdemir Foto: Süleyman Ok (Stajyer)

 

İlginizi Çekebilir

Ahilik pilavı dağıtıldı

İlginizi Çekebilir

Bağımlılığa karşı uyuma!

İlginizi Çekebilir

Öğretmenler madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

12468

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171