KIRIKKALE
24°
03:45

İkindi'ye Kalan Süre

Çiftçilere ÇKS uyarısı!

Kırıkkale’de Tarım ve Orman Müdürlüğünün Çiftçi Kayıt Sistemindeki değişikliklerle ilgili başlattığı bilgilendirme toplantıları ilçelerde devam ediyor.


MAHALLE MUHTARLARI BİLGİLENDİRİLDİ
Balışeyh ilçesinde yapılan toplantıda muhtarlar ve çiftçiler bilgilendirilirken, ÇKS kayıtlarının 2 Ocak 2024 tarihi itibariyle sona ereceği vurgulandı. Balışeyh İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde İlçe Müdürü’nün de katılımıyla, mahalle muhtarlarına ve çiftçilere Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’de yayınlanan yeni yönetmelik hakkında bilgiler verildi. Toplantıda çiftçileri bilgilendiren uzmanlar, “2023/2024 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 2 Ocak 2024 tarihinde son bulacaktır.”

MİRAS İNTİKAL VE MÜLKİYET SORUNLARI
ÇKS Yönetmeliğinde 18 Kasım 2023 tarihinde yapılan değişiklikle ÇKS’ye kayıt olamayan ama tarımsal üretim yapılan alanların kayıt altına alınması amaçlanıyor” ifadelerine yer verdi. Yapılan açıklamanın devamında “Çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuru şartlarında yapılan değişiklikle çiftçiler fiilen üretim yaptığı ancak miras intikal ve mülkiyet sorunları nedeniyle kayıt ettiremediği tüm tarımsal arazilerini ÇKS ye kayıt edebilecek. Çiftçiler yeni yayınlanan taahhütnameyle arazinin bulunduğu yerdeki muhtar ve aza imzasıyla birlikte İl İlçe müdürlüklerine başvurarak üretim yaptıkları tüm araziler için hak ettikleri tarımsal desteklerden, hibelerden, kredilerden ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanacaklar” denildi.

Haber:Sümeyye Nur Özseven (Stajyer)
 

İlginizi Çekebilir

Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı 

İlginizi Çekebilir

Su taşkını, Ankara-Kırıkkale yolunu kapattı

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi, masa tenisinde başarılara doymuyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43294

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171