KIRIKKALE
26°
03:5

Öğleye kalan Süre

Delice otoyolu ihaleye çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün sorularına cevap verdi.


14 ARALIK’TA İHALEYE ÇIKACAK
43 ilin geçiş güzergahında bulunan Kırıkkale’deki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltması beklenen Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, otoyolun ihalesinin 14 Aralık’ta yapılacağını açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk plan ve bütçe komisyonu görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından cevaplandırılmak üzere Kırıkkale’nin ulaşım talepleriyle ilgili sorular yönetmişti. Bakan Uraloğlu, Milletvekili Öztürk’ün sorularına ayrıntılarıyla cevap verdi.

UĞRAŞLAR NETİCELERİNİ VERİYOR
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Öztürk “Hamd olsun çalışmalarımız, gayretlerimiz, uğraşlarımız neticelerini veriyor. Plan Bütçe Komisyonu'nda Kırıkkale'nin ulaşım noktasında talepleriyle ilgili dile getirdiğimiz hususlar Sayın Bakanımız tarafından cevaplandı. Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu 14.12.2023 tarihinde ihale edilecek. Delice-Çorum-Samsun hızlı tren projesi en kısa zamanda yatırım programına alınıp çalışmaları başlayacak. Kırıkkale’mizin sesi ve sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Biz susarız çalışmalarımız konuşur” diye konuştu.

YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE YAPILACAK
Bakan Uraloğlu “Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'nun Yap İşlet Devret (YİD) modeli ile ihalesinin 14.12.2023 tarihinde yapılması planlanmıştır. Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale(Delice) (293 km)arasında 200 km/ hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı demiryolu hattı yapılması planlanmış olup, proje çalışmaları tamamlanmıştır. Projenin Kırıkkale(Delice)-Çorum (120km) kesimi AYGM yatırım programına yapım olarak alınmış olup, proje çalışmaları tamamlanan Çorum-Merzifon ve Merzifon-Samsun kesimlerinin yatırım programına alınması süreci devam etmektedir. Tren seferleri ve saatleri düzenlenirken yolcu talepleri, tren trafiği, ticari esaslar, araç filosu, istasyonların durumu ve benzeri çok sayıda kıstas bir arada değerlendirilmektedir”.

HIZLI TREN 6 SEFER YAPIYOR
Açıklamanın devamında “Daha önce Ankara-Kırıkkale-Ankara arasında 11.07.2016 tarihine kadar çalıştırılmış olan bölgesel trenimizde toplam 260 koltuk kapasitesi sunulmasına karşın 2016 yılı sefer başı ortalama yolcu sayısı 30 kişi olarak gerçekleşmiştir. Ankara YHT Gar-Kırıkkale YHT Gar-Ankara YHT Gar arasında her gün işletilen 3 gidiş ve 3 dönüş olmak üzere toplam 6 sefer yapan Yüksek Hızlı Trenlerimiz mevcuttur. Ayrıca, Ankara-Kırıkkale arasında yolcu taleplerini karşılamak üzere konvansiyonel anahat trenleri 4 Eylül Mavi Treni, Doğu Ekspresi ve Güney Ekspresi işletilmektedir. 4 Eylül Mavi Treni ve Doğu Ekspresi ile ilgili yolculuk bilgileri aşağıda verilmiştir. Kırıkkale kalkış saati 05.21 ve Ankara kalkış saati 19.10 olarak işletilen 4 Eylül Mavi Ekspresi'nde Kırıkkale-Ankara arasında sefer başına ortalama 140 koltuk boş kalmaktadır. 2023 yılı Ekim ayında bu trene sefer başına Kırıkkale-Ankara arasında 4 kişi, Ankara-Kırıkkale arasında ise 29 kişi binmiştir. Kırıkkale kalkış saati 07.42 ve Ankara kalkış saati 17.55 olarak işletilen Doğu Ekspresi'nde Kırıkkale-Ankara arasında sefer başına ortalama 80 koltuk boş kalmaktadır. 2023 yılı Ekim ayında bu trene sefer başına Kırıkkale-Ankara arasında 8 kişi, Ankara-Kırıkkale arasında 10 kişi binmiştir. Diğer taraftan, banliyö trenleri kent içi ulaşımına yönelik olduğundan Ankara'da Sincan-Kayaş arasında işletilen banliyö seferlerinin Kırıkkale'ye uzatılması mümkün görülmemektedir” ifadelerine yer verdi.

ANKARA-KIRIKKALE-DELİCE OTOYOLU
“Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu; 101 kilometre otoyol ve 19 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 120 kilometre uzunluğunda. Otoyol güzergahı, mevcut Ankara Çevreyolunda yer alan Karapürçek Kavşağı ve Samsun Yolu Kavşağı’nın arasındaki Kızılcaköy mevkiinden başlayacak; Çerikli ilçesinin kuzeyinden Kırıkkale-Yozgat Devlet Yolu’na bağlanacak. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu güzergahı; Marmara-Doğu Anadolu, Ege-Karadeniz ve Akdeniz-Karadeniz koridorları arasında önemli bir köprü özelliğini taşıyor. Otoyol proje ile yük ve yolcu taşımacılığı daha güvenli, hızlı ve konforlu bir şekilde Ankara’nın doğu ve kuzey koridoruna ve buradan da Ortadoğu ve Kafkas ülkelerine aktarılacak. Ankara-Kırıkkale arasında bulunan mevcut devlet yolu yoğunluğunun da otoyol projesi ile azaltılması planlanıyor. Proje kapsamında 7 kavşak, 4 tünel, 8 viyadük ve 3 otoyol hizmet tesisinin yapılmasının planlandığı belirtildi.

Haber:Süleyman Ok 

İlginizi Çekebilir

Delice otoyolu ihaleye çıkıyor

İlginizi Çekebilir

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ihalesi yine ertelendi!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95470

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171