KIRIKKALE
22°
01:33

Öğleye kalan Süre

Derin Enflasyon!

Gıdadan akaryakıta, elektrikten doğalgaza, kozmetikten teknolojik ev aletlerine kadar her türlü ürüne gelen zamlar karşısında, vatandaş adeta enflasyon çukuruna düşmüş, derinliklerden kurtulmaya çalışıyor. Bu yüzdendir ki; benzinin litre fiyatının 20 lira


ALIM GÜCÜ HER GEÇEN GÜN DÜŞEN VATANDAŞ, ZAMLAR KARŞISINDA NE YAPACAK?

ÇARŞI-PAZAR ADETA ATEŞ PAHASI!
Türkiye, temel gıda, sebze-meyve, akaryakıt, teknolojik aletler ve enerji fiyatlarına gelen zamlarla mücadele ediyor. Hemen her ürüne ardı ardına zamlar gelirken vatandaşların alım gücü ise gün geçtikçe eriyor. Çarşı-pazar adeta ateş yeri olurken, vatandaşın aylık aldığı maaş daha eve gitmeden bitiyor. Türkiye İstatistik Kurumu ise enflasyonu yüzde 54,4 olarak açıklarken, bu oranların çarşı ve pazarda daha yüksek uygulandığı her kesim tarafından aleni olarak göze çarpıyor. 


TÜİK’İN HESABI ÇARŞIYA UYMUYOR
TÜİK, enflasyonu yüzde 54,4 olarak açıklamış olsa da açıklanan bu oran vatandaşları ikna etmedi. Kendi çabaları ile hesap yapan vatandaşlar, çarşı-pazardaki cep yakan fiyatları görünce enflasyonun, TÜİK’in açıkladığında daha yüksek olduğunu iddia etti.


ENAG’A GÖRE ENFLASYON YÜZDE 123,80
Bir diğer enflasyon açıklaması da Enflasyon Araştırma Grubu’undan (ENAG) geldi. ENAG, yıllık enflasyonu yüzde 123,80 olarak açıkladı. TÜİK ile arasında oldukça fazla fark bulunan ENAG’ın açıkladığı yüksek enflasyon oranı bile vatandaşa inandırıcı gelmedi. Benzin ve motorinin 20 liranın üzerine çıkması, 1 kilo domatesin 25 liraya, bir adet kıvırcığın 15 liraya yükselmesi vatandaşlara enflasyonun açıklanandan çok daha yüksek olduğunu düşündürdü.


VATANDAŞ ADETA ÇİLEDEN ÇIKTI!
Yüksek enflasyon vatandaşın belini bükerken bir de fırsatçı esnafların ve şirketlerin fiyatları iyice yükseltmesi vatandaşı içinden çıkılmayacak bir hale soktu. Geçtiğimiz haftalarda yüksek enflasyona rağmen astronomik karlar açıklayan enerji şirketleri, vatandaşlar tarafından elektrik ve doğalgaz fiyatlarının aşırı yükselmesinin nedeni olarak algılandı. Büyük şirketler haricinde küçük ve orta ölçekli işletmelerinde fahiş fiyat uygulaması vatandaşı çileden çıkma noktasına getirdi. 


Haber: Burak Çalışkan   

İlginizi Çekebilir

Veysel Kutluca: “Gecekondu kiraları dahi 7 bin 500 TL”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de altın ne kadar?

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de altın ne kadar?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

52678

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171