KIRIKKALE
22°
02:41

İkindi'ye Kalan Süre

Esnaf 'açız' diyor, belediye başkanı muhatap bile olmuyor!

Bahşılı ilçesinde özel halk minibüsü esnafı ve Belediye arasında zam tartışması yaşanıyor. Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’den istediği zammı alamayan esnafa, bir darbe de belediye otobüslerinin sefere başlaması oldu.


BAHŞILI’DA MİNİBÜS ESNAFI, DEVLETİN İDARİ AMİRLERİNE ÇAĞRI YAPTI: BAŞKAN BİZİ DUYMUYOR, BU FERYADIMIZI SİZ DUYUN”

BELEDİYE OTOBÜSLERİ ZARARINA ÇALIŞIYOR 
Bahşılı ilçesinde Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine üye minibüs esnafı ve Belediye arasında zam sorunu yaşıyor. Artan akaryakıt maliyetlerine karşın ayakta durmakta güçlük çeken ve uzun zamandır Belediye Bakanı Recep Zafer Tekin’den zam talep eden esnaf, umduğunu bulamadı. Karşılarında muhatap bulamayan, zor yaşam koşullarıyla mücadele eden ve evlerine ekmek dahi götürmekte zorluk çeken minibüs esnafının sorununa kulak tıkayan Başkan Tekin, aldığı karar doğrultusunda belediye otobüslerini sefere başlatarak ikinci darbeyi vurdu.


ESNAFIN BÜYÜK TEPKİSİ VAR! EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ 
Başkan Tekin ile görüşmek isteyen ve kapı duvar şeklinde karşı karşıya kalan esnaf, adeta minibüs esnafını da görmezden geliyor. Özel halk minibüslerinin sefer saatlerine denk gelecek şekilde belediye otobüslerini sahaya süren Tekin, bu davranışıyla da adeta minibüs esnafını karşısına aldı. Esnafın 3-4 aydır zam talebini geri çeviren ve toplantılara dahi esnafı almayan Tekin, esnafın büyük tepkisini topluyor. 


BİZLERE DESTEK VERİN, AYNI ÜCRETE TAŞIYALIM 
“Yakıt zamları nedeniyle taşıma ücretlerinin 3,50 TL’den 5 TL’ye, tam ücretin 4,50 TL’den 6 TL’ye yükseltilmesini isteyen esnaf, “Belediye otobüsleri zararına çalışıyor ve fiyatları yarı yarıya düşürdü. Bu otobüsler adeta hem zarar ediyor, hem de belediyeyi zarara uğratıyor. Çok perişan durumdayız, evimize ekmek dahi götüremiyoruz. Bu belediye araçlarının çalıştığı yakıtın yarısını ya da bize günlük yakıt desteği verin bizde şuan ki mevcut fiyattan taşıyalım. Bu yakıt desteğini eğer bize verselerdi biz yine aynı fiyat üzerinden taşıma yapardık. Başkan adeta bizi görmek istemiyor. Biz tıkandık artık, yapacak bir şeyimiz kalmadı” dediler.

İlginizi Çekebilir

Saygılı, esnaf ve vatandaşla bir araya geldi

İlginizi Çekebilir

Esnaf 'açız' diyor, belediye başkanı muhatap bile olmuyor!

İlginizi Çekebilir

Yaban domuzlarına karşı sürek avı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68845

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171