KIRIKKALE
21°
00:40

Akşam'a Kalan Süre

Hafızlık Kuran Kursu’nun yüzde 90’ı tamam

Yaklaşık 6 yıl önce temeli atılan ve inşaat çalışmaları bitme aşamasına gelen Osmangazi Bölge Hafızlık Erkek Kuran Kursu, bünyesinde binlerce hafız yetiştirecek. Yüzde 90 oranında bitimine yaklaşılan Kuran kursunda, yaklaşık 216 öğrenci eğitim alabilecek.


ÖĞRENCİLERİ İÇİN GÜN SAYIYOR 
Kırıkkale’ye yıllar önce yapılan Nur Camii ve Külliyesinin ardından manevi olarak değer katacak bir çalışmanın sonlarına doğru yaklaşılıyor. 2016 yılında ilk temeli atılan Osmangazi Bölge Hafızlık Erkek Kuran Kursu, öğrencilerine kavuşmak için adeta gün sayıyor. İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük kurslarında birisi olacak olan bu merkezde, yarınların önemli hafızları yetişecek. 4 bin 473 metrekare alanı içerisinde A ve B blok olmak üzere iki bloklu bir yapı olarak tasarlanan Kuran kursunun sadece Kırıkkale’ye değil, çevre bölgelere hitap edecek olması büyük önem taşıyor.

HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN 
Kuran kursu bölgesinde incelemelerde bulunarak Gazetekale Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Gökdemir’e bilgiler veren İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Kırıkkale için önemli bir değerin yükseldiğini dile getirdi. Bugüne kadar yardımda bulunan herkese sonsuz teşekkür eden Yaşar, inşaat çalışmalarının çoğunluğunun tamamlandığını ve çok az bir kısmının kaldığını dile getirdi. Yapılacak olan yardımlarla birlikte yüzde 100 olarak tamamlanacağını ifade eden Yaşar, “İnşallah kısa süre içerisinde bu kursumuzu hizmete açmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz” dedi. 


İKİ BLOK ŞEKLİNDE OLACAK 
Kurs hakkında bilgiler veren Yaşar, “4 bin 473 m² arsa alanı içerisinde eğimli araziye uygun biçimde, bodrum katında birbirine bağlanmış 2 bloklu bir yapı olarak tasarlanmıştır.  Geleneksel mimariden esinlenen yapı kompleksinin iç mekanları öğrencilerin 24 saat kullanımı düşünülerek birbiriyle ilişkili ve sade bir mimari şemayla çözülmüştür. Yapı Eğitim (A Blok) ve Yurt (B Blok) blokları olmak üzere 2 bloktan oluşmaktadır. Mescit ve eğitim salonu A blokta Malazgirt bulvarına bakan cepheye yerleştirilmiştir. 


216 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK 
“Zemin oturumu 1477.33 m² olan yapının bodrum katlarla birlikte toplam inşaat alanı yaklaşık 8 bin 500 metrekaredir. Bahçede açık spor alanları, oturma alanları, yeşil alanlar ve otopark yer almaktadır.  A Blok Eğitim kapasitesi ortalama 216 öğrenci olup, zemin kat İdari kat olarak kullanılmaktadır. Derslik katları toplam 14 derslik, 4 adet hafızlık sınıfı ve 8 adet ezber odasından oluşmaktadır.”

184 ADET YATAK KAPASİTELİ 
“B Blok yatakhane kapasitesi 184 öğrenci olup, 4 katta toplam 46 adet 4 kişilik yatak odası, ortak duş ve tuvaletler, etüd odaları, Çamaşır odaları ve belletmen odalarından oluşmaktadır. 
Eğitim Bloğunun bulvar cephesinde dışarıdan bağımsız girişi olan Eğitim Salonu bulunmaktadır. Salonun Üst katında yine dışardan girişi olan Mescit yer almaktadır.
Yurt Bloğunun altında bahçeyle ilişkili Spor Salonu yerleştirilmiştir. Eğitim Bloğunun altında bulunan Yemekhane de yine bahçeyle ilişkili çözülmüş, önündeki teras ve bahçenin de gerektiğinde kullanılması amaçlanmıştır.

EĞİTİM VE SPOR SALONLARI 
“216 kişi kapasite eğitim salonu ve spor salonu. Giriş kat 236 kişi, mahfil katı 60 kişi toplam 296 kişi kapasite mescit. 4 kişilik odalarda buzdolabı ve çalışma masası yatakhane girişte ayrılmış dolap alanı ve giyinme soyunma kabinleri bulunuyor. Toplam 8 bin 500 metrekare kapalı inşaat alanı. 14 derslik, 4 hafızlık sınıfı ve 8 adet ezber odası ile büyük bir kurs olacak. 


SOSYAL ALANLARI BULUNUYOR 
“Eğitim Kapasitesi ortalama 216 öğrenci olan bu kursumuz bölgenin en büyük kursları arasında yer alacak.  46 adet 4 kişilik, giyinme kabinli yatak odası Yatakhane kapasitesi toplam 184 öğrenci, 296 kişilik mescit, 216 kişilik eğitim salonu ve fuayesi 186 Kişilik yemekhane, kantin, oyun alanı gibi sosyal alanlar, kapalı spor salonu, İdari Alanlar
bahçede çardak ve açık spor alanları yer alıyor.” 


YARDIMLARINIZA İHTİYAÇ DUYULUYOR 
Kuran kursunun yükselmesinde maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür eden Müftü Yaşar, Kırıkkaleli vatandaşların yardımda bulunarak önemli bir hayra vesile olduğunu dile getirdi. Buraya Türkiye ve Avrupa’dan da yardımların yapıldığına dikkat çeken Yaşar, “Kuran kursumuzun faaliyete başlamasıyla birlikte burada yarınların önemli hafızları yetişecek. Gerçekten de Kırıkkale ve bölgemiz için çok önemli gördüğümüz bu kursumuzda bütün çalışmalar adeta ilmek ilmek örülüyor. Herkesten Allah razı olsun. Geri kalan inşaatın tamamlanması için siz değerli vatandaşlarımızın yardımlarınıza ihtiyaçlarımız var” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53135

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171