KIRIKKALE
22°
00:23

Akşam'a Kalan Süre

İşte Kırıkkale’nin milletvekili aday adayları

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi kapsamında bazı partilerde aday adaylık başvuru süreçleri tamamlandı. Kırıkkale’den milletvekili olmak isteyenler, gönül verdiği siyasi partiden aday adaylık başvurularını yaptı.


BAZI PARTİLERDE SÜREÇ TAMAMLANDI 
Türkiye genelinde 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçiminin heyecanı yaşanıyor. Bazı siyasi partilerde aday adaylık süreleri tamamlanırken bazı partilerde ise bu süreler 1-2 gün daha uzatıldı. AK Parti’de 22 Mart itibariyle başvurular tamamlandı. Cumhur İttifakı çatısı altında bulunan MHP’de ise 21 Mart’ta başvurular sona erdi. Millet İttifakı taraflarında CHP’DE 22 Mart’ta başvurular sona erdi. İYİ Parti 24 Mart’ta, Gelecek Partisi ise 26 Mart’ta başvuru sürecini tamamlayan parti olacak. 

EN ÇOK ADAY ADAYI AK PARTİ’DE OLDU 
Siyasi alanda iktidarlığa sahip olan AK Parti, en çok başvuruların yapıldığı parti oldu. AK Parti’yi Cumhur İttifakı ortağı olduğu MHP izlerken, son dönemlerin yükseliş gösteren partisi olan İYİ Parti’de geçen yıllara nazaran daha çok aday adaylığı müracaatları yapıldı. Nisan ayı itibariyle adaylık listelerinin belirleneceği seçim kapsamında partilerde kendilerini ve milleti TBMM’de en iyi şekilde temsil edebilecek adayların listede olması için mücadele sergileyecek. 

AK PARTİ’NİN ADAY ADAYLARI 
Abdullah Öztürk, Ahmet Yılmaz, Ayhan Yılmaz, Bayram Salim Bozdemir, Burak Ucaçelik, Bülent Uygun, Çağrı Parlak, Döne Altınok, Engin Pehlivanlı, Ergün Tekin, Ertan Taşkın, Fahrettin Göker, Halil Özaslan, Haydar Albayrak, Hidayet Altundal, Hüseyin Çetin, İskender Avcı, Kamil Özyön, Kubilay Sürmeli, Mahmut Bozkurt, Mahmut Halit Aksal, Mehmet Ali Güler, Mehmet Yılmazer, Muhammet Emin Avundukluoğlu, Muhsin Güloğlu, Murat Çaykara, Murat Uluğ, Mustafa Arslan, Mürsel Akçay, Nebahat Erkök, Nebi Şahinli, Nuh Dağdelen, Özkan Öcal, Pınar Yıkılmaz, Satılmış Aksun, Sedat Aktan, Süleyman Kahraman, Şerafettin Atalay, Turan Kıratlı, Yahya Ucaçelik oldu.  Ülke genelinde 6 aday adayı ise ikinci tercihini Kırıkkale’den yana kullandı. 

MHP’NİN ADAY ADAYLARI 
Cumhur İttifakı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı mevcut milletvekili Av. Halil Öztürk ile birlikte, Fatih Ulusoy, Av. Melike Boran İsmailoğulları, Menderes Eray, Mekki Varol, Şahin Aslan başvuru yaptı. 

CHP’NİN ADAY ADAYLARI 
Millet İttifakı olan ve Cumhurbaşkanı seçimlerine Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile katılacak olan CHP’de ise mevcut milletvekili Ahmet Önal ile birlikte Hakkı Aydos, Haşmet Aytaç, Kezban Kumru, Ömer Eldemir, Ümit Duman, Yasin Taş olmak üzere 7 aday adayı başvuruda bulundu. 

İYİ PARTİ’NİN ADAY ADAYLARI 
Bir diğer Millet İttifakı içerisinde yer alan isim ise İYİ Parti. İYİ Parti’de aday adaylık müracaatlarını yapan isimler şu şekilde oluştu, “Adnan Duman, Betül Eroğlu, Bülent Şükrü Altınışık, Cemalettin Akdoğan, Harun Yüksel, İsmet Köksal, Orhan Kılıç, Tolga Tanrıverdi, Saffet Yağız, Sevim Özbalı, Zümrüt Savaş oldu. Aday adaylık sürecinin tamamlanmasının ardından şimdi de gözler milletvekili adaylarının kimler olacağına çevrilmiş durumda.
 
GELECEK PARTİSİ’NİN ADAY ADAYLARI 
Millet İttifakı’nın bir diğer ismi olan Gelecek Partisi’nde ise başvuru süreleri 26 Mart’a ertelendi. Kadın Kolları Başkanı Av. Tuğba Çiftçi ile birlikte İsmail Korkmaz aday adayı oldu. 
 

İlginizi Çekebilir

AK Parti’den birlik ve beraberlik

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55881

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171