KIRIKKALE
24°
03:43

İkindi'ye Kalan Süre

Kutluca: “Enflasyon milletin belini kırdı”

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, ülke gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulunan Kutluca, vatandaşın ekonomik alanda zor günler yaşadığını ve enflasyonun milletin belini kırdığını dile getirdi. 


VAATLER BAŞARILI, GERÇEKLER BAŞARISIZ
Hedefler ve gerçeklerden bahseden Kutluca, “AK Parti ve Sayın Erdoğan, 20 küsur yıldır girdiği her seçimi kazandı; peki 20 yılın ardından gelinen noktaya baktığımızda sonuç nedir? Maalesef hüsran. Bolca seçim vaadi üretme konusunda ne kadar başarılı oldularsa; bunları gerçekleştirme konusunda bir o kadar başarısız oldular” ifadelerini kullandı.
Ülke gündeminde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, siyaset ve ekonomi başlıklarında partisinin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

2023 HEDEFLERİNDEN HİÇBİRİNİ TUTTURAMADI
AK Parti iktidarının son 10 yıldır en sevdiği sloganı haline gelen 2023’ün bitmesine 4 ay kaldığını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, hedeflerden 180 derece sapma meydana geldiğinin altını çizdi. Hedefler ve gerçeklerden bahseden Kutluca, “Hedef yıllık tek haneli enflasyondu, sonuç aylık çift hanelere yaklaşan enflasyon oldu. Kişi başı milli gelirde hedef 25 bin dolardı, sonuç 10 bin doların dahi altına düştü. İstihdamda, ihracatta, yatırımlarda ve geri kalan onlarca başlığın hiçbirinde hedefler tutturulamadı; aksine her geçen yıl bu hedeflerden çok daha uzaklaşıldı. Bir siyasi partinin seçim başarısı başka, bir iktidarın ülkeyi yönetme başarısı bambaşkadır.” 

HALK İNİM İNİM İNLİYOR, İKTİDAR VE YANDAŞLARI KEYİF ÇATIYOR
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarına atıfta bulunarak sözlerini sürdüren Kutluca, enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK’in resmi verilerine göre; Ağustos ayında enflasyon aylık bazda yüzde 9,09 artarken, yıllık bazda bu artış yüzde 58,94 olarak gerçekleşti.  AK Parti’nin Cumhuriyet’in yeni yüzyılında enflasyon rekorlarına imza attığını kaydetti. İktidarın seçim öncesi söylemlerine değinen Kutluca, “Seçim öncesi ne diyorlardı, ‘Enflasyonun belini kıracağız, enflasyonu tek haneye indireceğiz.’ Peki, seçimden sonra ne oldu, enflasyon milletin belini kırdı ve kırmaya da devam ediyor. Seçimden önce ne diyorlardı, ‘Faizler düşecek. Bu can bu tende olduğu sürece faizler artamaz.’ Fakat seçimden sonra ne oldu, 750 baz puan birden artışla faiz rekoru kırıldı” dedi.

Haber: Sinem Budak (Stajyer)

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Yanıldıkları her şeyin bedelini millete ödetiyorlar”

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Tek hedefleri 5 yıl daha koltukta kalmak”

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Enflasyon milletin belini kırdı”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27134

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171