KIRIKKALE
24°
01:48

İkindi'ye Kalan Süre

Kutluca: “Hayat pahalılığı, milletin belini büküyor”

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, Ülke gündeminde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kutluca, Türkiye siyasetinde yaşanan gelişmeler başta olmak üzere iktidarın seçim sonrası uyguladığı ekonomi politikasına ilişkin görüşlerini ka


YANLIŞ POLİTİKALAR EKONOMİK KRİZE NEDEN OLDU
İktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle hayat pahalılığının arttığını belirterek sözlerine başlayan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hayat pahalılığının son dönemde milletimizi bunalttığının farkındayız” sözlerini hatırlatarak, “Yaşadığımız ekonomik kriz, yıllardır uygulanan yanlış politikalar, yanlış kaynak kullanımı sonucu göz göre göre geldi. İktidar krizi önce inkâr ediyor; krizi derinleştirecek adımlar atıyor, ardından, ‘Biz krizin farkındayız’ diyor. Bu hal, 22 yıllık bir iktidarın başarısızlığının, acziyyetinin, iş bilmezliğinin itirafı, ifadesi değil de nedir? Sonra bir şeyin inkârı onun varlığını ortadan kaldırmaz” dedi.

EKONOMİ YÖNETİMİNİN DÂHİYANE PROJESİNİ AÇIKLADI!
İktidarın sorunu kabullenmesine karşın herhangi bir çözüm önerisinde bulunmadığını kaydeden Kutluca, ekonomi yönetiminin hayat pahalılığını azaltacak kalıcı adımlar yerine vatandaşı fakirleştirmeye çalıştığının altını çizdi. Kutluca, “Vatandaşın alım gücünü yok edip fakirleştirecekler, sonra da talep yetersizliğinden raflardaki fiyatlar kendiliğinde düşecek. Ekonomiye ultra-modern bir bakış açısı. İktidar, doğru analizler ve sağlıklı adımlar atamıyor, aslında böyle bir zahmete girmek istemiyor. Vatandaşın alım gücünü yok edecek enflasyonu düşürme stratejisi uyguluyor. Bu nasıl ve hangi amaca yönelik strateji ise her şeye zam üstüne zam yapılıyor. Ultra-modern ekonomik anlayışa göre talep gücü kalmamış zavallı halk geçim şartlarının zorluğu altında daha da ezilmiş olacak.” 

HALKIN SIKINTILARINI BİLMİYORLAR 
Kutluca, “Popülizmden vazgeçeceksiniz, verimliliği arttıracak, üretime önem ve öncelik vereceksiniz. Gerekli yapısal reformları yapacaksınız, yolsuzluğa ve israfa geçit vermeyeceksiniz, İtibardan tasarruf edeceksiniz, makam arabası ve lüks kamu binası sevdasından vazgeçeceksiniz, Yandaşa candaşa kaynak akıtma siyasal tercihlerinize son vereceksiniz. Başka türlü yoksulluğun önünü alamazsınız.   Kimsenin umursamadığı sözde tasarruf genelgeleriyle, marketlerde denetimlerle, kiracıyla ev sahibini kanlı bıçaklı hale getiren sözde %25 sınırlarıyla enflasyon düşmez, düşmüyor işte! Ülkemizdeki “sarsılan, bozulan sosyal yapı” konusunda iktidarı tekrar uyarma görevimizi yapıyoruz. Devleti obezleştiren, üç beş yerden maaş alan, lüks makam odaları ve araçlarından vazgeçmeyen, lüks lojman kiralarını devlete ödeten kadrolarla enflasyonla mücadele edilemez.”

Haber: Sema Nur Çakmak (Stajyer)

İlginizi Çekebilir

SP Lideri Karamollaoğlu: 'İşi ehline verirsek destanlar yazabiliyoruz. Onu SİHA’lar ile gördük'

İlginizi Çekebilir

ABD ve NATO üsleri kapatılmalı

İlginizi Çekebilir

Saadet Partisi’nden ilk aday adayı Tekin oldu 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

63615

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171