KIRIKKALE
24°
02:48

İkindi'ye Kalan Süre

Kutluca: “Tarım ve hayvancılık bir milli güvenlik meselesidir”

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, Türkiye gündeminde yer alan ana konuları değerlendirdi.


UYARIYORUZ; ANCAK İKTİDAR HİÇ ORALI OLMUYOR
Kutluca, “Bu yıl genel olarak piyasalara baktığımızda; küçükbaş hayvan fiyatları 6 ila 10 bin arasında, büyükbaş kurbanlıklar ise 100 bin lira seviyelerinde. Bir diğer deyişle bir küçükbaş kurban asgari ücretlinin 1 aylık maaşına, büyükbaş bir kurban ise neredeyse 1 yıllık gelirine denk geliyor. Her zaman söylüyoruz; tarım ve hayvancılık bir milli güvenlik meselesidir. Yıllardır bunu vurguluyoruz, uyarıyoruz; ancak iktidar hiç oralı olmuyor ve maalesef gelinen durum ortadadır” diye konuştu.

BAYRAM İKRAMİYESİNE 4 KİLO ET EDİYOR 
İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek basın toplantısına başlayan Saadet İl başkanı Veysel Kutluca, bayramın ülkeye ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti. Vatandaşların, bayram öncesinde kurbanlık almalarının zorluklarına işaret ederek sözlerini sürdüren Kutluca, “Bayram öncesi piyasalara baktığımızda huzurlu bir bayram havası göremiyoruz ne yazık ki. Bu yıl genel olarak piyasalara baktığımızda; küçükbaş hayvan fiyatları 6 ila 10 bin arasında, büyükbaş kurbanlıklar ise 100 bin lira seviyelerinde. Bir diğer deyişle bir küçükbaş kurban asgari ücretlinin 1 aylık maaşına, büyükbaş bir kurban ise neredeyse 1 yıllık gelirine denk geliyor.” 

BU EKONOMİ POLİTİKASI DEĞİŞMELİ
Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılan ara zam oranına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kutluca, “Ülke yönetiminde politikalar bütüncül bir yaklaşımla ele alınmalıdır. Siz adaleti ekonomiden, eğitimi sanayiden, tarımı sağlıktan, dış politikayı iç politikadan bağımsız düşünemezsiniz. Hepsi birbirini etkiler, birinde yapılan yanlış diğer tüm alanlarda olumsuz etki oluşturur. Adalet açığını kapatmadan bütçe açığını, güven açığını kapatmadan cari açığı kapatmazsınız. ‘Asgari ücreti şu kadar yaptık, memur maaşını şu kadar yapacağız, bunları yaptık, şunları da yapacağız’ cümleleri ile 21 yılda gelinen nokta burasıdır; bundan sonra aynı yanlış zihniyetle gidilecek bir yer de artık yoktur, kalmamıştır. Yeni belirlenen asgari ücret, ilk bakışta idare eder gibi gözükse de ekonomi politikaları ve zihniyet değişmedikçe yine birkaç ay sonra eriyip gidecektir.” 

SÖZ VE DAVRANIŞLARDAN VAZGEÇİLMELİ”
Türkiye’nin kısır tartışmalarla ve suni gündemlerle kaybedecek zamanının olmadığının altını çizen Kutluca, toplumsal kutuplaşma nedeniyle vatandaşların yorulduğunu ve karamsar bir havaya büründüklerini kaydetti. Kutluca, seçim döneminde kullanılan dili hatırlatarak, “Üretilen algı ve manipülasyonlar kardeşi kardeşe, babayı evlada küstürmüş; komşu ve akrabaların arasını açmıştır. Şimdi zaman kırgınlıkları, kızgınlıkları ve küskünlükleri bitirme; kimseye faydası olmayan bu tartışmaları artık geride bırakma zamanıdır. Açıkça ifade ediyorum; bu sokak çıkmaz sokaktır.” 

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Millet ittifakı yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz”

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Yanıldıkları her şeyin bedelini millete ödetiyorlar”

İlginizi Çekebilir

Kutluca: “Tek hedefleri 5 yıl daha koltukta kalmak”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

15494

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171