KIRIKKALE
25°
05:27

İmsak'a Kalan Süre

Meral Akşener, Kırıkkale’den Kurtulmuş’a destek verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Numan Kurtulmuş'un gereğini yapma eylemi, o fezlekeyi meclise göndermemesine ve genel kurula göndermemesine yüzde 100 katılıyorum" dedi.


AKŞENER, KIRIKKALE'YE GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırıkkale'de partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un "TBMM, başka bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir" söylemine ilişkin açıklama yapan Akşener, Kurtulmuş'un fezlekeyi genel kurula göndermemesine katıldığını söyledi.

KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİLDİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un sözlerini destekleyen Akşener, "Sayın Numan Kurtulmuş'un gereğini yapma eylemi, o fezlekeyi meclise göndermemesine ve genel kurula göndermemesine katılıyorum. Çünkü herhangi bir kurumun tekrar söyleyeyim kendisine yüzde 100 katıldığım yer; her hangi bir kurumun kalkıp Türkiye Büyük Millet Meclisine sopa göstermesi, parmak kaldırması kabul edilebilir bir şey değildi. Çünkü milletvekillerini siz seçiyorsunuz, milletimiz seçiyor" dedi.


BU MİLLETİN İRADESİ BULUNUYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletin iradesinin var olduğu bir yer olduğunu anlatan Akşener, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu milletin iradesinin bulunduğu demokrasinin, milletin iradesinin var olduğu bir yerdir. Buna uygun davranmak herkesin görevidir. Yüzde 100 katılıyorum, ben talimatla iş yapmam. 'Göndermiyorum kardeşim' derse böyle bir hakkı var çünkü, ona da katılıyorum" diye konuştu.

PROBLEMLER NEDENİYLE 24 YIL CEZA ALMIŞ

Akşener, "Ben hukukçu değilim ama şöyle bir durum var yaşı küçük olduğu için 21 yıl verilmiş bazı problemler nedeniyle 24 yıl ceza almış. Türkiye'de Hrant Dink gibi farklı görüşlerdeki pek çok kanaat önderinin saygı duyduğu ismin o dönemde her kim olursa olsun o dönemde birinin katledilmesi iğrenç bir şey ama pek çok vicdanı orta noktada bir arada toplayan katletme eylemi bu. Dolayısıyla caydırıcılığın muhafaza edilmesi lazımdı. Hakikaten vicdanları yaralamıştır. Dolayısıyla da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Haber:Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’den İsrail’e tepkiler büyüyor! Filistin halkı yalnız değildir

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’tan esnaf ziyareti 

İlginizi Çekebilir

Doğalgaz faturanız için bunları unutmayın!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43665

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171