KIRIKKALE
27°
07:23

Öğleye kalan Süre

Öğretmenlere taslak ders kitabı semineri

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından kentte çeşitli kademelerde görev yapan öğretmenlere yönelik "Taslak Ders Kitabı ve Eğitim Aracı İnceleme Semineri" düzenlendi.


ÇEŞİTLİ BİLGİLER VERİLDİ
Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu ile Eğitim Yöneticisi Hülya Sezen, Eğitim Görevlileri Yasemin Erenkuş ve Dr. Murat Ayar'ın konuşmasıyla başladı. Seminerde, Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği doğrultusunda ders kitaplarının nitelikleri, inceleme ve değerlendirme süreçleriyle birlikte bu süreçte görev alan panelistlerde aranan nitelikler konusunda çeşitli bilgiler verildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ALINDIKLARI AKTARILDI
Öte yandan taslak ders kitaplarının inceleme ve değerlendirme işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak kitap inceleme sisteminin ülke genelindeki tüm akademisyen ve öğretmenlere açılarak hayata geçirildiği de hatırlatıldı. İlgili yönetmelik doğrultusunda belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan eğitimcilerin başvurularını "http://kitapinceleme.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden yapıldığı konusuna da değinilen seminerde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına ait kitap inceleme veri tabanı sistemine kayıt yaptıran panelist adaylarının taslak ders kitabı inceleme ve değerlendirme eğitimlerini gerçekleştirmek amacıyla görev yaptığı illerde yüz yüze eğitime alındıkları aktarıldı.


VERİMLİ SONUÇLAR ALINMASI HEDEFLENİYOR
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında okutulacak ders kitabı ve diğer eğitim araçlarının nitelikleri, Türk millî eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak belirlenmesi ve daha birçok esaslar ile başvuru sahiplerinde aranan kriterlere uygunluk konularının da bu tür etkinlik ve bilgilendirme faaliyetleriyle daha verimli sonuçlar alınması hedefleniyor. İki gün süren seminer, katılımcıların çeşitli konulara dair merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu. Seminere, Daire Başkanı Canbal ile Millî Eğitim Müdürü Telefoncu'nun yanı sıra Müdür Yardımcısı Serkan Akpınar, Şube Müdürü Muhammet Yılmaz ile çok sayıda eğitimci katıldı.

Kaynak: AA

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99022

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171