KIRIKKALE
22°
01:24

İkindi'ye Kalan Süre

Pedallar medeniyetlerin beşiği Mardin’de buluşacak

Mardin Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Yarışları Mardin Valiliği’nin himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 22-23 Ekim tarihleri arasında Medeniyetlerin beşiği Mardin’de düzenlenecek.


ÜST DÜZEY REKABETE SAHNE OLACAK
Ülkemizin en önemli bisiklet takımlarına ve bisikletçilerine ev sahipliği yapacak olan Mardin, bisikletin üç gün boyunca Türkiye’de atan kalbi olacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan en önemli yarışlarından birisi olan ‘’Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Kupası’’ Yarışları ile Mardin, üst düzey rekabete sahne olacak. Türkiye’nin en güçlü takımları ve bisikletçileri, Mardin’in eşsiz coğrafyasında pedal basarak sporseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Sporcular Dar keçi yollarından, Büyük kayaların üzerinden Uci Kuralları çerçevesinde uluslararası düzeyde hazırlanan tarihin dokumuş olduğu zorlu dağ bisikleti parkurunda toplam 13 yarış yapılacak.

FARKLI KATEGORİLERDE YAPILACAK 
2 günde 13 yarışta pedal basacak. Pedallar spor, sağlık ve centilmenlik için dönecek UCI kuralları kapsamında düzenlenecek yarışlar, 22 Ekim 2022 Cumartesi günü Büyük Erkekler, Genç Erkekler, Büyük Kadınlar, Yıldız Erkekler, Master Erkekler Yarışların ilk gününde tüm Mardin’in davetli olduğu “Mardin Halk Bisiklet Sürüşü” düzenlenecek. Mardin’in simge noktalarından geçen parkurlarda pedallar; spor, sağlık ve centilmenlik için dönecek.

MARDİN’İN DEĞERLERİ ANLATILACAK 
Mardin’de ilk kez düzenlenen organizasyonda; Büyük Erkekler/ Büyük Kadınlar/ Genç Erkekler / Yıldız U17 Erkekler / Yıldız U15 Erkekler / Genç Bayanlar / Yıldız U17 Bayanlar / Yıldız U15 Bayanlar / Master +35, Master +45, Master +55, olmak üzere 13 yaş grubunda 250 bisikletçi yarışacak. Mardin’in tarihi coğrafyası ve kültürü bisikletçilere eşlik edecek Yüzlerce yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin’in tarihi coğrafyası ve kültürü,’na katılan bisikletçilere eşlik edecek. Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Yarışları’nın geçtiği Dara Antik Kenti, Eski Mardin Sokakları, Boncuklu Tarla, Dar Geçit, Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi ve birçok Mardin’in değerleri de organizasyon ile birlikte tanıtılmış olacak.

ULUSLARARASI DÜZEYDE SES GETİRECEK BİR YARIŞMA
Tüm hazırlıkların tamamlandığı organizasyonun son koordinasyon toplantısında konuşan Mardin Valisi Demirtaş, Bisikleti Yarışları’nı Mardin’de her yıl gerçekleştirmeyi amaçladıklarını, hazırlıkların tam olarak yapılması halinde ise 2023 yılından itibaren uluslararası düzeyde ses getirecek bir yarışmanın Mardin’de yapılabileceğini paylaştı. Spora her zaman değer veren kültüre sahip bir şehir olarak bu önemli organizasyonun Kırıkkale iline bırakacağı değerleri bir adım öteye taşımayı hedeflediklerini söyleyen Vali Demirtaş, toplantıda ayrıca Anadolu’nun kalbinde, 40 şehrin geçiş güzergahında bulunan Mardin’in, birçok doğal güzellikleriyle, manevi durakları ve tarihi eserleriyle gezip görülebilecek bir şehir olduğunu aktardı.

HERKESE BAŞARI TEMENNİSİNDE BULUNDU 
Türkiye’nin en prestijli organizasyonlarından biri olan ‘’Mardin Dara Antik Kenti Dağ Bisikleti Yarışları’’ nın bu yıl ilk kez Mardin’de düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Demirtaş: “Türkiye’nin her yerinden gelecek sporcuları, takımları, basın mensubu arkadaşları, sporseverleri, bisiklet tutkunlarını şehrimizde ağırlayacağız. Dünyada büyük rağbet gören organizasyonlar haline gelen bisiklet turlarının düzenlendikleri şehrin doğal ve kültürel değerlerini tanıtımında büyük katkı sağladığı aşikâr. Hem bisiklet sporunun sevdirilmesi hem de ilimize önemli katkıları olacak bu organizasyonları desteklemeye her zaman devam edeceğiz. Anadolu’nun Kalbinde Kırıkkale’de buluşacak Tüm bisikletçilere başarılar diliyorum. “dedi.

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU BAŞKANI MARDİN’E GELİYOR
Bisiklet sadece spor değildir. Bisiklet; bir şehri görmektir, nefes almaktır. Bisiklet ile bir yerin kültürünü tanırsın. Bisiklet ile dinlenirsin. Pedal çevirmek; insanı bulunduğu anda hissettiren müthiş bir meditasyon aracıdır. Mutlu olmak, sağlıklı kalmak, yaşanılabilir bir hayat için biz de sizleri 22- 23 Ekim 2022 Cumartesi ve Pazar ünü Eski Mardin ve Dara’da bisiklet şölenine davet ediyoruz. Mardinimizde gerçekleşecek bisiklet şölenine Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Başkan Vekili Fikret Hayali, Asbaşkan Bahattin Akyön ve çok sayıda misafir katılacak.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli muhtarlar, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde

İlginizi Çekebilir

Akyön’den Müftüoğlu’na tebrik 

İlginizi Çekebilir

Bisiklet yarışları şehirleri tanıtıyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

63799

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171