KIRIKKALE
22°
01:5

İkindi'ye Kalan Süre

Pekuz: “Eğitim çalışanlarının mağduriyeti giderilmelidir”

Kırıkkale Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yasin Pekuz, bankalarla yapılan promosyon anlaşmasının güncellenmesi çağrısında bulunarak, “Eğitim çalışanlarının mağduriyeti giderilmelidir” dedi.


HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMİYORUZ
Pekuz, eğitim çalışanlarının ivedi çözüm bekleyen sorunları olduğunu ve bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Meslek kanununun eğitimcilerin sorunlarına çözüm olmadığını belirten Pekuz; “Kanunun kapsamı genişletilmeli, başta kariyer basamakları olmak üzere sorunlu tarafları giderilmelidir. 8 yıl öğretmenlik yapanlara uzman, 12 yıl öğretmenlik yapanlara da başöğretmenlik unvanı verilmelidir. Uzman ve başöğretmenlik için sınav yapılmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” 


ÖDENEĞİNİN ARTIRILMASINI TALEP EDİYORUZ
Pekuz, promosyon anlaşmalarının güncellenmesi konusuna da değinerek, “Şubemiz, promosyon anlaşmalarının güncellenmesi için tüm gücünü seferber etmiştir. Gerek ilçe millî eğitim müdürlükleriyle gerekse bankalarla görüşmelerimiz devam etmektedir. İnşallah en kısa sürede eğitim çalışanlarına bu konuda güzel müjdeler vermeyi umuyoruz. Bunun yanı sıra, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin artırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin eğitim çalışanlarının tamamını kapsaması gerektiğini yıllardır olduğu gibi bir kez daha özellikle vurguluyoruz.” 

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Pekuz: “Öğretmenevi indirimi herkese eşit uygulanmalı”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

49391

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171