KIRIKKALE
25°
07:15

Öğleye kalan Süre

Sağlıklı beslenme tok tutar

On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Oruç tutanlar için bu ayda beslenme şekli değişiyor. Bazı problemlerle karşılaşmamak için sağlıklı beslenme oldukça önemli.


İKİ ÖĞÜN TAMAMLANMALI 
Uzun saatler aç kaldığımız, beslenme düzenimizin oldukça değiştiği Ramazan ayında dengeli beslenmek çok daha büyük önem taşıyor. Normal günlerde, herhangi bir öğünde eksik alınan bir besin ögesini gün içinde ara öğünlerde veya diğer ana öğünlerde tamamlama fırsatı oluyor. Ancak Ramazan Ayında öğün sayısı sınırlanıyor. Gazetekale Editörü Seda Özdemir, Diyetisyen Fatma Zengin’den Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğini konuştu. 

YAĞLI BESİNLERDEN UZAK DURUN
Diyetisyen Zengin, “Öncelikle sahur kesinlikle atlanmamalıdır, sahur yapılmadığında veya sadece su tüketildiğinde açlık süresi daha da uzamakta. Gece metabolizma hızı azaldığı için ağır yemeklerden oluşan bir öğün tercih edildiğinde, yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmakta. Bu nedenle aşırı yağlı ve tuzlu besinlerden uzak durulmalı. Kahvaltı tercih etmek isteyen bireyler süt, yoğurt, peynir, yumurta, söğüş sebze, koyu yeşil yapraklı sebzelerle yapabilir. Normal bir öğün tüketmek isteyen bireyler çorba, zeytinyağlı sebze yemeği, yoğurt, salata, tam buğday ekmeğinden oluşan bir öğün yapabilir.” 

KÜÇÜK PORSİYONLARLA TÜKETİN 
“İftar ortalama 15-16 saatlik açlığı takiben vücudun sıvı ve besinle karşılaştığı vakittir. Ramazan döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülmesi çok önemli. Tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra aralıklı ve her seferinde küçük porsiyonlar şeklinde beslenilmelidir. Sıvı alımının sağlanması, çorba içilmesi ve 10-15 dakika aralık bırakılması gerekir. Devamında tüm besin gruplarından yeterli şekilde almaya özen gösterilmelidir. Bunlar süt ve süt ürünleri; et, tavuk, ekmek ve tahıllar; mevsimine uygun sebze ve meyve grubudur.  Kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten yiyeceklerden uzak durulmalı. 

Haber: Seda Özdemir 

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz, fırında pide yaparak vatandaşlara dağıttı

İlginizi Çekebilir

Bu mutfakta hazırlanan iftarlıklar depremzedelere ulaştırılıyor

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz’dan şehit ailelerine ve gazilere iftar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99619

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171