KIRIKKALE
21°
06:20

İmsak'a Kalan Süre

Silah müzesi için geri sayım

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, yakın zamanda açılması planlanan Kırıkkale MKE Silah Müzesinde incelemelerde bulundu. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu AŞ Silah Fabrikası bünyesindeki "Silah Müzesi"nin detay çalışmalarının tamamlanmasıyla yeni yerin


ÖZEL İZİNLE GEZİLEBİLEN 'SİLAH MÜZESİ'Nİ ARTIK HERKES ZİYARET EDEBİLECEK

YAKLAŞIK 500 ESER SERGİLENECEK

MKE AŞ tarafından kent merkezinde geçen yıl başlanın müzenin yapımı tamamlandı. Müzede, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün envanter defterlerinde kayıtlı, hepsi orijinal, yaklaşık 500 eser sergilenecek. Şu ana kadar özel izinle gezilen müze, birkaç ay içerisinde yeni yerine taşınmasıyla herkese açık olacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, çalışmalar hakkında İl Özel İdare Genel Sekreteri Haluk Karahan ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

13. VE 14. YÜZYILDAN KALAN ESERLER

Eski yerinde 15 Temmuz 1990'da ziyarete açılan müzede, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra İstanbul ve Karadeniz halkından toplanarak Anadolu'ya kaçırılan eserler sergileniyor. 13. ve 14. yüzyıldan bugüne kadar koruyucu, delici, kesici, ateşleyici olmak üzere materyallerin tasnif edildiği müzede, Osmanlı döneminde kullanılan silah, miğfer ve çelik yelekler de bulunuyor. Paha biçilemeyen eserler bulunan müzede, 14'üncü yüzyıla ait ok ile kılıç gibi silahlara karşı korunmak amacıyla yapılan bir zırh gömleği ve miğfer dikkati çekiyor.

MÜZEDE YERLİ VE MİLLİ SİLAHLAR DA SERGİLENECEK

Osmanlıların ilk kullandığı ateşli silahların bulunduğu müzede, batı ülkelerinde 15. ve 16. yüzyıllarda kullanılan silahlar ve çeşitli savaş aletleri de yer alıyor. Silah Müzesi'nde ayrıca "gazi silah" olarak nitelendirilen ve Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan'a ait tüfek de sergileniyor.

SİMÜLASYON CİHAZLARI KULLANILACAK

Bütün bu eserlerin yanı sıra, MKEK AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen birçok silahın sergileneceği müzenin yeni binasında, bazı silahların simülasyon cihazlarıyla vatandaşların kullanmasına imkan verilecek. Ziyaretçiler, sanal müze, arttırılmış gerçeklik ünitesi, sanal gerçeklik uygulaması ve silah animasyonlarının üretilmesi gibi alanları da gezebilecek.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Silah müzesi için geri sayım

İlginizi Çekebilir

MKE, beyaz ve mavi yaka personel alacak 

İlginizi Çekebilir

Öztürk; “MKE çalışanlarının daima yanındayım”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48604

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171