KIRIKKALE
27°
01:48

Öğleye kalan Süre

Tokmak köfte ve pelte için coğrafi işaret alınacak

Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği ve Tüm Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu İl Başkanı Özgür Dönmez, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Dönmez, Kırıkkale’nin gastronomi şehri olması alanında gereken bütün mücadeleleri sergile


ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerinin unutulmaması amacıyla çalışma gerçekleştiren Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği ve Tüm Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu İl Başkanı Özgür Dönmez, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, yemek üzerinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar anlatıldı. Dönmez, “Kırıkkale Valiliği için hazırladığım Kırıkkale’nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları raporunu sunduk.  Yöresel lezzetlerimizden olan Karaahmetli Tokmak Köfte ve Pelitesini ikram ettik. Bu kapsamda da bu lezzetlere coğrafi işaret almayı planladığımızı söyledik” dedi.

VALİLİK İLE ORTAK HAREKET EDİLECEK
Dönmez, Kırıkkale'nin yöresel lezzetleri hakkında Valilik ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Tarih ve kültür ışığında kaybolmayan ve unutulmayan lezzetlere coğrafi işaretin alınmasının büyük önem taşıyacağını dile getiren Dönmez, “Rapor doğrultusunda Valiliğimizle birlikte ortak hareket ederek şehrimizi her alanda tanıtmanın çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Bizlere destek veren Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na sonuna kadar teşekkür ederim” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Gazetekale’den Vali Mehmet Makas’a hayırlı olsun ziyareti 

İlginizi Çekebilir

Bir Bozkır hikayesi 'Kırıkkale'

İlginizi Çekebilir

Hedefimiz geçen yılın iki katı beton yol yapmak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98534

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171