KIRIKKALE
21°
06:1

İmsak'a Kalan Süre

Tarihi evlerde çini kursu

Geleneksel Türk el sanatlarından olan çini, Kırıkkale Belediyesi konaklarında yaşatılıyor. Kırıkkale Tarihi Evler’de açılan kursta geleneksel el sanatı yaşatılıyor.


KÜLTÜREL MİRASI YAŞATILIYOR
Kırıkkale Belediyesi, tarihte ilk kez Müslüman Türk devletlerinden yapımına başlanılan çini sanatını Kırıkkale Tarihi Evlerde yaşatıyor. Açılan kursta kursiyerler kültürel mirası yaşatarak gelecek nesillere aktarıyor. Kursiyer kadınlar burada kendi el becerilerini geliştiren bayanlar aynı zamanda hediyelik amaçlı ürünler de üretiyor.

SAYGILI: “ HEM ÖĞRENİYORLAR HEM AİLE EKONOMİLERİNE KATKI”
Mahalle Konaklarında düzenledikleri kurslarla dikkatleri çeken Kırıkkale Belediyesi, çarşı merkeze Tarihi Kırıkkale Evlerde de düzenlediği çini eğitimi ile kurslarına devam ediyor. Ev hanımlarının hem sosyalleşmeleri hem de geçim kaynaklarına katkı sağlamak için bu tür kurslara önem verdiklerini söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Belediyemizin hem el sanatlarımızı yaşatmak hem de aile ekonomisine katkı sağlamak için açtığı pek çok kurs bulunmaktadır. Kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Gelen talep üzerine de Kırıkkale Tarihi Evlerde bir adet çini kursu açtık. Kursiyerlerimiz hem meslek ediniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Çini sanatını yaşatmak için geleneksel ve modern tekniklerin öğretildiği bir kurs açmış olduk. Bu kursumuza kayıtlarımız devam ediyor. Türk el sanatlarını yaşatmak için açtığımız bu kursumuza Kırıkkaleli hanımlarımızı kursiyer olarak bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Şehit ve gazilerimiz vatanın kahramanlarıdır

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi çalışmalarına hız kazandırdı

İlginizi Çekebilir

Saygılı'dan Roketsan müjdesi, "Temel atılıyor"

Haber Yorumları

Yorum Yaz

41205

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171