KIRIKKALE
24°
01:34

Yatsı'ya Kalan Süre

Taşeron çalışanlarına müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, katıldığı bir canlı yayında taşeron işçileri yakından ilgilendirecek önemli bir açıklama yaptı. 


MERAK EDİLEN KONULARI CEVAPLADI 
Türkiye genelinde milyonlarca çalışan ve emekliye ayrılacak kesim, yılbaşı itibariyle EYT, 3600 ek gösterge, taşeron işçilere kadro ve asgari ücretlilere yönelik yapılacak yeni zam hakkında hükümet tarafından yapılacak açıklamayı merakla bekliyor. Bu kapsamda yapılan ve yapılacak çalışmaları anlatmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TRT Haber’de bir canlı yayın programına katıldı. Bilgin, burada gündemde merakla beklenen konular hakkında açıklamalarda bulundu. 

EYT İÇİN TEK TİP DÜZENLEME HAZIRLIĞI 
EYT'lilerin durumuyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Bilgin şunları söyledi: "Biz 1999 öncesi işe girmiş olanların yaş sorunu yüzünden emeklilikte karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Bu tek tip bir düzenleme. Bazı televizyonlarda uzman diye elinde kalemle hesaplamalar yapıyorlar, bu rakamlar onlar açısından maalesef doğru değil. Ellerinde veriler yok. Bütün çalışanların yaşı, günü ve prim sayısı gibi tüm veriler elimizde. O gerçek veriler üzerinde çalışıyoruz. Aralık ayında bunu Meclise intikal ettireceğimizi kamuoyuna açıkladık ve sayın Cumhurbaşkanı'mıza da bu konuda bilgi verdik."

TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNU ÇÖZÜM BULACAK 
Staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT için başlangıç sayılıp sayılmayacağıyla ilgili bir soruya Bilgin, "Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem." yanıtını verdi. EYT konusunda bir düzenlemenin çıkacağını bildiren Bilgin, bu düzenlemenin ayrıntılarını gerekli hesaplamaların ardından kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi. Kamudaki taşeron işçilere ilişkin soru üzerine Bilgin, taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçen yıllarda hükûmetin önemli reforma imza attığını ve yaklaşık 1 milyon taşeron işçisine kadro verildiğini anımsattı.

KADRO DIŞI KALMIŞ HERKESİ DÜŞÜNÜYORUZ 
O dönem kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) çalışan 90 bin işçinin, çeşitli sebeplerle kadro imkanından faydalanamadığını belirten Bilgin, "Onların kadroya alınması konusunda çalışmamız devam ediyor. Tahmin ediyorum onu kasım ayı içerisinde sonuçlandırırız." dedi. Bilgin, belediye şirketlerinde çalışan işçilerin durumuna ilişkin soruya, "Kamunun bütün bu bahsettiğim kadro dışı kalmış olan işçilerinin kadroya geçirilmesi konusunda çalışmamızı ayrıntılı bir şekilde bütün işçileri inceliyoruz, onların statülerini inceliyoruz, iş ilişkilerini, sözleşmelerini inceliyoruz. Onun için kasım ayında tahmin ediyorum onu tamamlamış olacağız. Daha erken de tamamlayabiliriz. Yani bu ay sonunda veya kasımda o işi tamamlarız." yanıtını verdi.

İlginizi Çekebilir

Taşeron çalışanlarına müjde!

İlginizi Çekebilir

EYT Aylığı bağlanmayanlar dikkat!

İlginizi Çekebilir

Genel af ve EYT için tarih verildi!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

31219

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171